Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Citroën DS3 – Dit is de Citroën DS3

Citroën heeft het productiemodel van de DS3 onthuld. Met de komst van de DS3 presenteert Citroën het eerste model in het DS-gamma. Volgens de Fransen staat dit gamma garant voor verrassing, verleiding en vitaliteit.

De DS3 is volgens Citroën anders dan de andere modellen en onderscheidt zich duidelijk. Na de introductie van de conceptcar hebben vooral de Citroën-liefhebbers met spanning uitgekeken naar de onthulling van dit productiemodel. Maar ook wie Citroën eerder nooit zag staan was verbaasd toen de DS3 Concept werd onthuld. De auto combineert de typerende styling van Citroën met chique en spannende details. Citroën omschrijft het DS-gamma dan ook als een reeks van onderscheidende modellen die het bestaande gamma van Citroën completeert.

Spannend Gelukkig heeft de designafdeling alle kenmerken zoals die op de conceptcar te zien waren ook op het productiemodel uitgewerkt. We waren er al bang voor dat de conceptcar een spannende voorbode zou zijn van een degelijk model. Maar dat is zeker niet het geval. Het ´zwevende dak´, de haaienvinnen op de dorpel van de raamstijl en de 'kieuwen' met LED-verlichting aan de voorzijde zijn allemaal gebleven.

Personaliseren Personalismering staat hoog in het vaandel bij de DS3. Zo is het dak leverbaar in vier verschillende kleuren, kunnen de buitenspiegels in de kleur van het dak of in chroom worden uitgevoerd en bovendien kunnen de wielkernen in kleur worden gespoten. Het interieur is leverbaar in tal van kleuren en combinaties waarbij de strip op het dashboard in acht kleuren kan worden uitgevoerd terwijl de pookknop zelfs in zeven variaties kan worden uitgevoerd. Tot slot zijn er zeven verschillende thema´s die met subtiele details de personalisatie nog verder benadrukken. Net als bij MINI het geval is zal daardoor nagenoeg elke DS3 anders zijn.

Motoren Het motorengamma bestaat uit bekende PSA-krachtbronnen. Er zijn Er zijn drie diesels met roetfilter verkrijgbaar (1.4 HDiF 70 pk, 1.6 HDiF 90 pk en 1.6 HDiF 110 pk) en drie benzinemotoren (1.4 VTi 95pk, 1.6 VTi 120 pk en 1.6 THP 150 pk). De motoren worden geleverd met een vijf- of zesversnellingsbak. Een automaat is leverbaar op de 1.6 VTi 120 pk. Volgens Citroën moet de DS3 veel rijplezier bieden en daarmee ook een andere doelgroep aanspreken. Uiteraard wordt het bekende Franse comfort niet vergeten.

Compacte afmetingen Met zijn buitenmaten van 3,95 meter lengte en breedte van 1,71 meter behoort de DS3 tot de meest compacte in zijn segment. Zijn hoogte bedraagt maar 1,46 m. Daarmee lijkt de DS3 weinig ruimte te bieden. Citroën claimt echter ruimte voor vijf passagiers en maar liefst 340 liter bagage.

Uitrusting Qua veiligheid zorgen ESP, ABS met EBD, zes airbags en Isofix-bevestigingspunten in alle uitvoeringen voor een goed gevoel. Cruise control en een schakelindicator zijn eveneens standaard op alle uitvoeringen. Wie dat wenst kan de DS3 bestellen met het MyWay audio- en navigatiesysteem met kleurenscherm en aansluitmogelijkheden voor een iPod en MP3-speler. Een fors aantal speakers waaronder een subwoofer staat garant voor een goede geluidskwaliteit.

De Citroën DS3 debuteert op de IAA in Frankfurt. De auto staat begin 2010 bij de dealers. Later volgen er nog een DS4 en DS5.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer