Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Citroën C4 Picasso – Gezinsauto van het Jaar 2008

De Citroën C4 Picasso is uitverkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2008. Beide andere finalisten, de Seat Altea XL en Kia Carens, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Het is de tiende keer dat deze prijs werd uitgereikt.

Bijna twintigduizend mensen hebben de afgelopen weken gestemd voor de Gezinsauto van het Jaar. Om tot de winnaar de komen werd door een vakjury allereerst een selectie gemaakt. Daarbij zijn onder meer mensen betrokken van de ANWB Kampioen, Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien. De drie potentiele kandidaten die dan overblijven worden aan het publiek voorgelegd. Bij deze verkiezing bepaalt het publiek dan ook de uiteindelijke winnaar.

Veel zicht

Met ruim 40 procent van de stemmen is de C4 Picasso de onbetwitste winaar. Hij werd vooral geroemd om de grote binnenruimte, fijne stoelen, opvallende digitale dashboard, goed weggedrag en plezierig veercomfort. Naast de grote voorruit zijn er nauwelijks dode hoeken, zodat fietsers altijd goed te zien zijn. Net als verkeerslichten, want de Picasso heeft een enorme panoramische voorruit, die ver in het dak doorloopt en voor veel zicht en licht zorgt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer