Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Presentatie: Caterham

Presentatie: Caterham

Nieuwe Caterham wordt online gecreëerd

13.11.2008

Caterham Cars laat een nieuw model ontwikkelen: online. En de internetbezoeker mag bepalen hoe de auto eruit komt te zien en over welke techniek het beschikt. Zelfs de naam wordt bepaald door de deelnemer. Er is slechts één voorwaarde: het moet een ‘performance car’ worden. In samenwerking met Splitwheel.com kunnen bezoekers de meest uiteenlopende suggesties en ideeën aandragen.

Caterham en Splitscreen.com claimt dat dit de eerste keer is dat er een geheel nieuw model via internet wordt ontwikkeld door een bundeling van meningen, ideeën en suggesties van de consument. Eenmaal ingelogd kan iedereen voorstellen of concepts indienen. Over ieder aspect van de nieuwe Caterham. Men hoeft geen doorgewinterde ingenieur of designer te zijn. Alle informatie van iedere deelnemer is welkom.

Van idee tot prototype
CaterhamVia forums kan over ieder ingediend voorstel gediscussieerd worden. Vervolgens worden alle ideeën samengebundeld en bekeken waarna over de beste concepts gestemd wordt via een online stemsysteem. In samenspraak met de technici van Caterham Cars wordt bepaald welke elementen het prototypestadium zullen halen. Het nieuwe model moet natuurlijk wel aansluiten bij het huidige en het(eventueel) toekomstige beleid van het Britse merk. Bovendien moet het project realistisch en haalbaar zijn. Nadat Caterham de specificaties van de nieuweling heeft bepaald gaat het zoeken naar de mogelijkheden een studiemodel te bouwen. Het resultaat zou zomaar het nieuwe Caterham model kunnen worden die na 2011 wordt gelanceerd.

Testrijders
Zoals gezegd heeft 'Project Splitscreen' slechts één voorwaarde als de haalbaarheid ervan buiten beschouwing wordt gelaten. Alle suggesties moeten gericht zijn op het bouwen van een sportwagen. Het resultaat moet opwindend, spectaculair en uniek zijn om te kunnen meten met de betere sportwagens in de wereld. Als klap op de vuurpijl mogen enkele deelnemers die nauwkeurig bij het project waren betrokken het prototype aan divers testwerk onderwerpen. De mogelijkheden om er mee te kunnen racen bestaat eveneens.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.