Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW M5 CSL – De BMW M3 CSL krijgt een vervolg

BMW is achter de schermen actief met het ontwikkelen van een nieuwe CSL. Echter dient ditmaal niet de M3 als basis, maar de huidige M5, zo heeft het Britse Autocar bij BMW M weten los te peuteren. Toch opvallend als je beseft dat CSL voor Coupé Sport Lightweight staat.

BMW M zal de unieke, lichtgewicht M5 CSL bouwen in het kader van de 25ste verjaardag van de Beierse vierdeurs sedan. Het betreft een M5 CSL die we nooit hebben gebouwd, zijn de onthullende woorden van Albert Biermann, hoofd van de M-divisie.

SCL Net als bij de vroegere CSL's staat een lager wagengewicht centraal bij de ontwikkeling van de unieke M5. Het dak wordt net als bij de M3 CSL (E36) opgetrokken uit koolstofvezel, terwijl de standaard sportstoelen zullen worden geruild tegen lichtere, spartaanse exemplaren. De achterbank wordt zelfs helemaal achterwege gelaten. BMW M verwacht hier zo'n 50 kilogram mee te besparen.

580 pk Een andere ingreep voor de M5 CSL is het herzien en opboren van de 5.0 V10 naar 5.5 liter. Het resultaat zou een vermogen en trekkracht van ongeveer 580 pk en 545 Nm teweeg brengen, hoewel deze waarden nog niet zijn bevestigd. Een 7-traps DCT-transmissie zal voor de krachtoverbrenging zorgen. Precieze prestaties heeft BMW M nog niet laten weten, maar inmiddels is de auto al wel enkele malen rondom de Nurbürgring geknald. Daarbij heeft het een tijd neergezet die 20 seconden onder de tijd van de standaard M5 neergezet. Kortom, het belooft wat te worden.

Interessante strijd BMW (M) krijgt het dus nog druk met de ontwikkeling van al die 5-series. De nieuwe Fünfer strekt inmiddels regelmatig zijn benen en ook de nieuwe M5 zal binnenkort het stokje overnemen van de huidige generatie. Vergelijken we de verwachten specificaties (circa 550 pk uit V8-Turbo) van die laatste met die van de M5 CSL dan zullen die twee behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Tja, welke schaf je dan aan? Uniek klassiek versus geavanceerde moderniteit?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer