Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW M3 Cabriolet – Uitgelekt: M3 Cabrio

Bij BMW zijn de eerste foto´s van de M3 Cabrio uitgelekt. Tussen al het Detroit geweld door circuleren de eerste foto´s van de open M3 inmiddels op internet. Net als de M3 Coupé en M3 Sedan is de M3 Cabriolet voorzien van een 4.0 liter V8 met een vermogen van 420 pk.

Een grote verrassing vormt het design van de M3 Cabriolet niet. We kennen immers de 3-serie Cabriolet al en het M-sausje is dankzij de presentatie van de M3 Coupé en M3 Sedan daar gemakkelijk bij te bedenken. Ook het motorische geweld is geen verrassing. Maar dat maakt de auto er niet minder spectaculair op.

Met zijn vermogen van 400 pk op de achterwielen weet de open M3 in 5,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een begrensde topsnelheid van 250 km/h te behalen. Wel nieuw is de M DKG-automaat die BMW doet debuteren met dit model. De automaat met dubbele koppeling is vergelijkbaar met de DSG-transmissie van Volkswagen. In de M3 telt de transmissie zeven verzetten en moet razendsnel schakelen geen probleem zijn.

Nog voor de zomer leverbaar

BMW zal de M3 Cabrio officieel presenteren tijdens de Autosalon van Genève in maart. Nog voor de zomer zal het model bij de dealers staan. Het belooft een mooie zomer te worden!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer