Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Aston Martin DBS – Bang & Olufsen audiosysteem voor Aston Martin DBS

Aston Martin en Bang & Olufsen hebben hun krachten gebundeld. Speciaal voor de DBS ontwikkelde het Deense audiomerk een geluidsinstallatie met tien speakers en drie subwoofers, genaamd BeoSound DBS.

Speciaal ontwierp het Deense high fidelity merk Bang & Olufsen een audiosysteem - genaamd BeoSound DBS - voor de Aston Martin DBS. Met tien speakers en drie subwoofers moet het voor een oorverdovend en -strelende luisterervaring zorgen. Het is één van de beste caraudiosystemen die momenteel op de markt verkrijgbaar is, aldus Bang & Olufsen.

Stijlvol Een Aston Martin DBS is niet zomaar een sportwagen. Zeer exclusief waarbij vorm een grote rol heeft gespeeld. Daar hoort natuurlijk een audio-installatie bij die aan dezelfde eisen voldoet. Binnen de audiovisuele markt is het een bekend probleem dat functionaliteit en kwaliteit van geluid vaak ten nadele komt van de mooie vormgeving behuizing. Door nieuwe technieken binnen de audiowereld is het tegenwoordig mogelijk dat deze elementen wel degelijk samen kunnen gaan. Bang & Olufsen heeft een lange geschiedenis op het gebied van kwaliteit in combinatie met vormgeving wat betreffend haar high fidelity audioproducten. Logisch dat de Britse sportwagenfabrikant om hun ervaring en kunde vroeg.

Totaal 13 speakers In het interieur zijn maar liefst dertien speakers (inclusief drie subwoofers) verwerkt. Stel u eens voor: een gemiddelde middenklasser heeft ongeveer acht luidsprekers, maar daarvan is de binnenruimte op z´n minst twee keer zo groot als in een DBS. Zo zijn er twee aluminium tweeterunits gebouwd in het dashboard die tijdens het inschakelen van het system automatisch verschijnen. Het doet ons meteen denken aan de transmissie-draaiknop van de Jaguar XF. De overige speakerunits bevinden zich in de voorste en achterste zijpanelen. Een tweetal subwoofers aan beide kanten van de middenconsole zorgen voor de lage frequenties, terwijl de hoofd-subwoofer zich onder de achterbank geplaatst is.

Digital Signal Processing Middels B&O's unieke en geavanceerde Digital Signal Processing wordt het geproduceerde geluid in de auto optimaal op de inzittenden afgestemd. Het resultaat is een akoestiek geluid die zowel de hoge als lage tonen kraakhelder weergeeft, precies zoals het op de bron - bijvoorbeeld een CD - geschreven is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer