Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Abt Sportline Volkswagen Polo – Meer kracht en sportiviteit

De timing van Abt Sportline om hun opgewaardeerde Volkswagen Polo aan te prijzen is allesbehalve uitgekiend. Want ondanks zijn opvallende verschijning sneeuwt de Abt Polo door het vele nieuws vanuit Frankfurt compleet onder. Het maakt de auto er overigens niet minder aantrekkelijk op.

Een troost voor de mindere opvallendheid van de Abt Polo is dat hun huismerken op de IAA flink wat te melden hebben. Om maar wat te noemen: Volkswagen Golf R, driedeurs Polo, gefacelifte Multivan, Audi A5 Sportback. Nieuw werk ligt dus in het verschiet voor de tuner.

Meer kleur, dan opsmuk Terug naar de Abt Polo. De tuner heeft voor een zachtaardige setting gekozen. Op het eerste oog lijkt er meer voor kleurvariabelen gekozen dan voor toegevoegde opsmuk. Het tegendeel wordt bewezen nadat we de opsomming van de opties bekijken. Wie alle mogelijke verfraaiingen aanvinkt krijgt zijn vijfdeurs Polo terug met contrasterende striping, een deels zwart gespoten voorbumper, sportievere grille met Abt-logo, een dakspoiler met geïntegreerde en uitstulpende derde remlichtunit en een onderspoiler inclusief een diffuser in carbon look onderaan de achterbumper. De twee centrale uitlaatpijpen maken onderdeel uit van het Abt-uitlaatsysteem. In de wielkasten huizen op de terugweg vanuit Kempten exemplaren van 18 inch die bovendien dichter tegen de wielkasten komen te staan dankzij de verlagingsveren.

Meer kracht Naast een opgedirkt exterieur kan Abt Sportline ook modificaties voor de techniek onderhuids leveren. Dit is alleen beschikbaar voor de motoren geholpen door een turbo. Zo krijgt de 1.6 liter TDI met standaard 75 pk er 15 pk bij na het installeren van de Abt Power-module. De 90 pk sterke variant stijgt naar 110 pk en de 110 pk krachtige TDI klimt naar een hot hatch-waardige 130 pk. Voor de 1.2 TSI-benzine levert de motortuning een totaal vermogen van eveneens 130 pk op. Standaard is dit 105 pk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer