Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Threshold: Stoffel Vandoorne kreeg F1-doop in Goodwood – ‘Vooral M23 maakte indruk’

Vorig weekend mocht onze F1-hoop de heuvel in Goodwood opscheuren met enkele F1 McLarens. Hiermee gaat de poort naar de topklasse van de autosport weer een beetje verder open voor de 21-jarige Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne kreeg tijdens het Festival of Speed de gelegenheid het stuur te nemen van enkele kampioenenwagens uit de McLaren-stal. Zaterdag stoof hij de heuvel in Goodwood op in de M23 waarmee Emerson Fittipaldi in 1974 de wereldtitel pakte. Een dag later zat hij aan het stuur van de MP4-23 waarmee Lewis Hamilton in 2008 wereldkampioen werd.

“Een geweldig moment!”, glundert de jonge piloot. “Vooral de M23 maakte indruk, want dat is toch echt een andere generatie van racewagens waarin de veiligheid nog niet veel voorstelde.”

Button

Of dat een voorsmaakje was voor een eerste échte F1-test kan de rijder van het ‘McLaren Young Driver Programme’ niet bevestigen. Al ziet zijn toekomst in die richting er weer een stuk rooskleurig uit, aangezien hij zopas onder de arm werd genomen door ‘The Sports Partnership’, het managementbureau van McLaren F1-piloot Jenson Button, dat ook onder meer Paul di Resta onder contract heeft.

“De focus ligt nu volledig op mijn FR 3.5-seizoen”, verduidelijkt Vandoorne zijn onmiddellijke plannen. “Ik sta aan de leiding in het kampioenschap en daarmee is mijn ambitie duidelijk verlegd. Aanvankelijk ging ik voor een plaats in de top 5, nu is uiteraard de titel mijn grote doelstelling.”

Formule 1 lonkt

Met die FR 3.5-titel op zak, op zelfs met een ereplaats, kan een promotie naar de Formule 1 de enige verdere ambitie zijn. “Inderdaad”, grijnst de West-Vlaming. “Maar je moet dan nog een vrijgekomen plaats weten in te nemen. Vandaar dat mijn nieuw management nu een cruciale rol speelt in het verdere verloop van mijn carrière. Zij hebben de goede contacten in de F1 om me eventueel een zitje als testrijder of vaste piloot te bezorgen. Veel zal echter afhangen van de beslissing van Raïkkonen. Gaat die naar Red Bull, dan zullen er heel wat verschuivingen gebeuren en stijgen de kansen enorm voor nieuwe rijders als ik om ergens aan de bak te komen.”

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Test: McLaren 720S – Leren voor gevorderden

Autotests · McLaren

Eerste contact: McLaren 675 LT – Een ontmoeting met geschiedenis

Autotests · McLaren

Eerste contact: McLaren 650S – Driver-Friendly

Autotests · McLaren
Ontdek meer