Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Threshold: Renault Espace F1 – Een raket van een Espace

We vieren dit jaar het dertigjarig bestaan van de Renault Espace. Dat zijn verschillende jaargangen, en èèn ‚loco’ Espace waar we nog even op willen terugkeren.

Daarvoor moeten we de klok terugdraaien naar 1994. De Renault Espace bestaat op dat moment tien jaar. Renault bevond zich toen ook aan de top van de F1, met Williams. Ze waren onklopbaar.

800 pk

Omdat er precies nog wat vrije tijd over was, en om het jubileum te vieren van de Espace, groeide de idee om een compleet krankzinnige versie te maken van de populaire monovolume. En waarom dan niet meteen de link met het F1

Daarmee had je de snelste monovolume ooit. Hij haalde 100 in 2,8 seconden, stond aan 200 in 6,9 seconden en had een top van meer dan 300 km/u. Twintig jaar later doet een dikke Duitse break bijna even goed, maar destijds waren het cijfers waar men alleen maar kon van dromen indien men niet zelf met een F1 reed.

De Espace F1 was bij verschillende demo’s te zien, in de handen van onder meer Alain Prost, pas gepensioneerd bij Williams. Hij vormde een attractie op zich.

Vandaag onderhoudt Renault Classics dit monster, en hij laat nog geregeld van zich horen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Renault Clio (2023) banner

Test: Renault Clio E-Tech, uniek in zijn genre (2023)

Autotests · Renault
Renault Espace (2023) banner

Test: Renault Espace, van monovolume naar SUV (2023)

Autotests · Renault
Renault Mégane E-Tech (2023) banner

Test: Renault Mégane E-Tech, reculer pour mieux sauter (2023)

Autotests · Renault
Ontdek meer