Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Threshold: Mercedes G 63 AMG 6x6 – De auto van Terminator

De G 63 AMG met zijn V8 benzine is de mirakelverkoper onder de AMG’s. Blijkbaar is hij volgens de Mercedes-ingenieurs nog voor verbetering vatbaar. Twee extra aangedreven wielen brengen het totaal op zes. Ongezien wild.

De techniek van deze 5,90 meter lange 6x6 – waarvan voorlopig slechts twee stuks bestaan – is niet nieuw. Mercedes laat zijn G-klasse bij het Oostenrijkse Magna Steyr produceren, en daar rolt op bestelling van het Australische leger reeds een 6x6 G-klasse pick-up van de band. Maar dat is een echt gebruiksvoertuig.

Door er een AMG van te maken, appelleert deze speciale G in het bijzonder aan het Midden-Oosten. Naast 46 cm bodemvrijheid beschikt hij ook over vijf vergrendelbare differentiëlen. De bestuurder kan vanuit de cabine de luchtdruk in de banden regelen. De wielen zijn liefst 37 duim groot. Het woord obstakel moet opnieuw gedefinieerd worden voor deze G.

273 euros

AMG, dat betekent dat de 5.5 V8 met compressor voor de nodig ‘oomph’ zorgt om deze zeswieler in beweging te brengen. 544 pk en 760 Nm zoeken hun weg langs een zeventrapsautomaat. Hoe snel het gaat, laat Mercedes niet weten. Maar gezien het feit dat het monster vier ton weegt, zal dat minder flitsend dan anders zijn. Ook de verbruikswaarden houdt Mercedes nog even voor zich. Misschien maar best ook. Maar als je weet dat een tank van 159 liter geïnstalleerd is,… 159 liter maal 1,720 euro voor een liter super98. Dat maakt 273 euro voor een volle tank. Slik.

De binnenkant baadt in luxe, met vier in leder overtrokken kuipjes. Met de twee huidige exemplaren wil Mercedes vooral de haalbaarheid van het project aantonen. Dan zullen de geïnteresseerde sjeiks vast met een som met zes cijfers moeten rekening houden, al is dat vast geen bezwaar.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes-Benz

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes-Benz G63 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes-Benz G63, en een selectie van tweedehandse Mercedes-Benz’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

23c0118 001

Test: Mercedes GLS 450d, als groot niet genoeg is (2024)

Autotests · Mercedes-Benz
Mercedes-EQB test 01

Test: Mercedes EQB facelift, verdoken ster (2024)

Autotests · Mercedes-Benz
23c0093 235

Test: Mercedes GLE 400 e Coupé, in de schaduw van de reus (2023)

Autotests · Mercedes-Benz
Ontdek meer