Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

still covered: Porsche Macan – Betrapt

In september krijgen we de baby Cayenne eindelijk in het echt te zien. Ondertussen test Porsche vrolijk verder met zijn kleine SUV, de Macan. Hier krijgen we een eerste blik op het interieur.

Gezien het succes van de Cayenne, mogen we ons aan een kleine storm verwachten voor een nog toegankelijker Porsche SUV. Want dat is precies de rol die is weggelegd voor de Porsche Macan.

Maar terwijl de Cayenne gebruik maakt van het platform van de VW Touareg, grijpt de Macan terug op een maatje kleiner: dat van de Audi Q5. Weliswaar het platform dat we ook onder de nieuwe Q5 mogen verwachten. Optisch zullen de nieuwe Q5 en de Macan nauwelijks overeenkomsten vertonen. Porsche zal voor de 4,60 meter lange Macan een duidelijk sportiever silhouet gebruiken. Hij krijgt zelfs een coupé-look aangemeten die aan de BMW X6 doen denken.

Geen boxer, wel sportief

Het is zeer aannemelijk dat Porsche wel de motoren overneemt van Audi, en dus niet probeert zijn eigen boxermotoren een plaats te geven. Maar wel zal Porsche die motoren nog zelf onder handen nemen. We verwachten ons voor het eerst sinds 1995 opnieuw aan een viercilinder, maar dan met meer pk als in de Audi. Idem voor de V6-motoren. Vermoedelijk is een kaap van 400 pk vlot bereikbaar. Standaard is vierwielaandrijving voorzien. Samen met een PDK-dubbelekoppelingsbak moet dat een sprint onder vijf seconden mogelijk maken.

Interieur

Deze foto’s tonen voor het eerst de binnenkant van de Macan, die sterk aan de Cayenne doet denken. Porsche heeft bovendien op het dashboard een klokje ingewerkt om hem wat meer eigenheid te geven. De in de Panamera ingevoerde hoge middenconsole wordt ook in de Macan gebruikt.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Porsche

Klik hier en zoek uw occasie Porsche Macan tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Porsche Macan, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer