Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

still covered: Porsche Cayman GT4 – Eindelijk serieus

De Porsche Cayman ging tot nu van 275 pk naar 325 pk (S), naar 340 pk (GTS). Maar nu Jaguar met de F-Type Coupé vlot 340 pk aankondigt, moet Porsche wel reageren. En dus krijgt de Porsche Cayman GT4 een kans.

Porsche heeft de Cayman steeds bewust onder de 911 gehouden. Ook al valt iedereen die wel eens met beide gereden heeft op, dat de Cayman intrinsiek de betere is. Maar Porsche zorgt wel in de afstelling dat de 911 net beter uit de vergelijking komt.

Kracht

Er wordt intussen vanalles gefluisterd over de toekomst van de Cayman, waarbij zowel over de 3.8 zescilinder boxer van de 911 wordt gesproken, als over een viercilinder met turbo. Deze foto’s maken duidelijk dat een hypersportieve Cayman voor straatgebruik op komst is, met de badge GT4. Hij moet minstens 360 pk op de tabellen toveren, om afstand te creëren met de Cayman GTS. 380 pk tot 400 pk lijkt zelfs haalbaar. Zo kan Porsche makkelijk de vereiste 3,5 kg/pk halen voor de GT-categorie, en kan zelfs de BMW M4 aan.

Details

De beelden geven al vrij dat hij vooraan grotere luchtopeningen krijgt, een splitter vooraan en een flinke achterspoiler. In het interieur ontwaren we flinterdunne kuipstoelen. Nog geen idee wanneer hij in de productieplanning past.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer