Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

still covered: Audi A4 – Betrapt

Dit is de nieuwe Audi A4, betrapt tijdens zijn laatste tests in winterse omstandigheden. Ondanks de tape, kan je er wel al uit afleiden dat het design braaf wordt. Zijn debuut is waarschijnlijk voor dit najaar gepland.

De Audi Prologue mag dan wel een spannende nieuwe designrichting aangeven, voor de nieuwe Audi A4 wil het merk duidelijk alle risico’s schuwen. Daarvoor zijn er te veel kopers mee gemoeid. Overigens houden ook BMW en Mercedes die lijn aan.

Sportiever

De beelden maken duidelijk dat het grote ‚single frame’ radiatorrooster behouden blijft. Vooraan wordt hij wat vlakker, en dat laat een iets sportievere indruk na. De koplampen in V-vorm zijn kleiner en strakker. Led-licht kan in optie. Achteraan zien we een kleine spoiler op de koffer.

De Audi A4 is nu al 4,7 meter lang, en de nieuwe zal daar niet boven mogen komen. Wel is de wielbasis langer, waardoor de inzittenden achteraan meer ruimte krijgen. Je kan ook hier het digitale dashboard verwachten dat Audi eerder in de TT liet debuteren, en VW ook voor de Passat gebruikt.

Plug-in hybrid

Naast de bekende motoren, waarbij de 2.0 TDI met vermogens tussen 136 pk en 240 pk, wil Audi ook een Plug-in hybride model kunnen aanbieden van de A4. Kwestie van de VW Passat GTE niet alle kruimels te laten wegpikken. Het wordt waarschijnlijk wel wachten tot 2016 op die laatste, die misschien wel samen met de Avant break debuteert? Een RS 4 lijkt wel vast te staan. De opvolger van de A5 laat waarschijnlijk nog een paar jaar op zich wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer