Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: World Car of the Year 2008 – Uitslag World Car of the Year 2008

De Mazda2, Audi R8 en BMW 1-serie zijn de prijzen gevallen bij de World Car of the Year 2008-verkiezing. De Mazda 2 mag zich de absolute winnaar noemen. De Audi R8 won in de categoriën World Design of the Year en World Performance Car of the Year en de BMW 1-serie werd Green Car of the Year.

De verkiezing tot World Car of the Year werd voor het eerst georganiseerd in januari 2004 en is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld, die ook de organisatie en productie voor hun rekening nemen. De jury, bestaande uit 47 autojournalisten, bracht zijn stem uit onder couvert, gebaseerd op ieders persoonlijke ervaring met en kennis over de diverse kandidaten. De herkomst van de juryleden is evenwichtig verdeeld over Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en andere delen van de wereld. Eerdere winnaars waren de Lexus LS460 in 2007, de BMW 3-Serie in 2006 en de Audi A6 in 2005.

World Car of the Year: Mazda 2

De titel World Car of the Year 2008 is toegekend aan de Mazda2. Voor Mazda is dat uiteraard een waardevolle erkenning die bijdraagt aan de PR, marketing en verkoop van de auto. Met het winnen van deze titel liet Mazda onder meer de Ford Mondeo en Mercedes C-klasse achter zich, beide auto´s stonden met de Mazda2 in de finale.

World Design & World Performance Car of the Year: Audi R8

Naast het winnen van de overall titel was er ook plaats voor een drietal andere prijzen. De Audi R8 mocht maar liefst twee van die drie prijzen in de wacht slepen. Zo wint de R8 de titel World Design of the Year en wordt daarmee - zoals de naam al aangeeft - geprezen voor het design van de sportauto. De Mazda2 en Volvo C30 werden daarmee achter zich gelaten. Tegelijkertijd won de Audi R8 ook de titel World Performance Car of the Year. De Audi S5 Coupé en de concurrent uit München (de BMW M3) werden daarmee verslagen. BMW ging echter niet met lege handen naar huis.

World Green Car of the Year

Geheel in lijn met de groene trend van vandaag de dag werd er namelijk ook een prijs verdeeld voor de ´World Green Car of the Year´. De BMW 118d werd voornamelijk vanwege de EfficientDynamics-techniek winnaar in deze klasse. De Smart Fortwo cdi en Volkswagen Passat BlueMotion werden hiermee het nakijken gegeven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer