Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: VW Golf R Variant – ‚Schat, ik race even naar de bakker’

VW heeft het Salon van Los Angeles uitgekozen om zijn nieuwe Golf break voor te stellen. Geen gewone break hoor, maar een R met 300 pk. Yeeha.

‚Ik ga nog snel even boodschappen doen’, belooft hiermee een nieuwe invulling te krijgen. Want hoewel hij ook bijzonder praktisch is, lijkt de VW Golf R toch vooral de ambitie te hebben om de rit naar de Delhaize wat meer piment te geven.

Ieder zijn R

Na de driedeurs Golf R voor de vrijgezel kwam er al de vijfdeurs Golf R voor het jonge gezin. Nu ziet VW dus ook brood in Golf R Variant, die niet moet onderdoen voor de andere. Want ook deze Golf R Variant krijgt de 2.0 TSI met 300 pk en 380 Nm tussen 1.800 en 5.500 opm, de zestraps DSG-bak, de 4Motion vierwielaandrijving, het volledig uitschakelbare ESP met sportmodus en zelfs het sportonderstel met de elektronisch gestuurde ophanging. Hij beschikt echt over een ‚race’ modus en ligt 2 cm lager tegen de weg.

In cijfers geeft dat een spurt naar 100 in 5,1 seconden en een topsnelheid die elektronisch ingeperkt wordt bij 250 km/u, kwestie van geen Porsches te beschamen. De snelste shopper? Ford heeft er een Focus ST tegenover te zetten, maar rechtuit moet die toch de duimen leggen.

Volgende lente duikt de VW Golf Variant R op in de showrooms. De prijs staat nog niet vast, maar over het algemeen kost een Golf Variant 900 euro meer dan een vijfdeurs Golf. De Golf R met vijf deuren kost 38.690 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer