Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Volvo S60 Concept – S60 krijgt middenconsole van kristal

Volvo heeft de wereldberoemde Zweedse glasfabriek Orrefors een middenconsole van glas laten maken. Nee niet voor een productiemodel, maar voor de in januari te onthullen S60 Concept.

Deze auto geeft een voorproefje van de nieuwe S60 en moet met deze kristallen middenconsole de nadruk leggen op het interieur dat een op en top Scandinavische uitstraling kent. Volvo presenteert in januari op de Detroit Motor Show een voorproefje van de nieuwe S60. In die conceptcar is een zwevende middenconsole geplaatst die geheel van kristal is gemaakt. De middenconsole loopt vanaf het instrumentenpaneel door tot aan de leuning van de achterstoelen. Volgens Volvo´s designdirecteur Steve Mattin heeft het ontwerp daardoor wat weg van een waterval. Om het kristal volledig tot z´n recht te laten komen is het zwevend geplaatst op een aantal rubberen steuntjes en is er geheel onzichtbaar verlichting in verwerkt. Volgens Volvo is dit het toonbeeld van Scandinavisch design.

Orrefors Om het geheel te vervaardigen heeft Volvo de hulp ingeroepen van Orrefors. Deze inmiddels 110 jaar bestaande glasfabriek is wereldberoemd en ging de uitdaging graag aan. Toch was het vervaardigen van de middenconsole zelfs voor de ervaren experts van Orrefors een ongekende uitdaging. Volgens traditioneel gebruik worden de mallen voor het kristal met de hand gemaakt van dikke planken hout van de elzenboom. Na het gieten wordt het glas zorgvuldig gepolijst, voor een kristalheldere schittering als eindresultaat.

S60 Concept in januari Het kristalwerk in de conceptauto wordt niet in productie genomen. Maar het biedt wel perspectieven om in de toekomst op een kleinere schaal kristal in auto´s te verwerken. In januari zien we het gehele eindresultaat in de S60 Concept.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer