Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Volkswagen Tiguan – Volkswagen Tiguan van Abt Sportsline

Abt Sportsline weet hoe je een Volkswagen Tiguan echt in de markt moet zetten. De Duitse tuner heeft goed gekeken naar de Tiguan Concept en op basis daarvan een bodykit gemaakt voor het productiemodel.

Met een lekker dikke voor- en achterbumper, forse lichtmetalen wielen en een chiptuningsprogramma is de Abt Tiguan een echt sportieve SUV. Toen Volkswagen eind 2006 de Tiguan Concept presenteerde was iedereen overtuigd van zijn lekker sportieve uitstraling. Maar helaas haalde dit model het productiestadium niet. Volkswagen kleedde de Tiguan uit en presenteerde op de IAA in Frankfurt een veel minder aansprekend productiemodel. Verstandig, want hierdoor is het een allemansvriend, maar de spanning ontbreekt. Gelukkig is Abt Sportsline zo vriendelijk geweest om een sportieve bodykit op de markt te brengen.

Spoilers en lichtmetaal

Het front krijgt een aansprekende uitstraling dankzij de voorspoiler die men onder de standaard voorbumper monteert. Bovendien heeft Abt de grille vervangen door een sportiever exemplaar. Bekijken we de Tiguan van opzij dan zien we niet alleen zijskirts, maar ook opzetstukken op de wielkasten. Deze verbreding doet de Tiguan absoluut goed! Lichtmetalen wielen biedt Abt in diverse soorten en maten waarbij het topmodel maar liefst 20 inch van formaat is. Aan de achterzijde is de Tiguan aangekleed met een opzetstuk onder de achterbumper en 4 dikke uitlaatpijpen. Een achterspoiler maakt tezamen met diverse Abt-badges het plaatje compleet.

Chiptuning

Maar de Abt Tiguan lijkt niet alleen sportief, hij is het ook. Onafhankelijk van de motorkeuze biedt Abt chiptuning aan. De 1.4 TSI krijgt een vermogen van 200 pk in plaats van de standaard 150. De 2.0 TDI (140 pk) brengt na een bezoek aan Abt maar liefst 170 pk over op het asfalt. En wie nog meer vermogens wenst kan de 2.0 TDI bovendien laten tunen tot 200 pk. Om dat vermogen in goede banen te leiden is de vering te vervangen door Abt sportveren. Bovendien kan de tuner extra grote remmen monteren. De Abt Tiguan krijgt dankzij al deze aanpassingen de uitstraling die het verdient!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer