Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Volkswagen Tiguan – R Line sportpakket

Volkswagen presenteert een sportief R Line pakket voor de Tiguan. De nieuwe SUV uit Wolfsburg wordt met dit R Line pakket voorzien van diverse accessoires die zowel het exterieur als het interieur net dat beetje meer sportiviteit geven.

Vorig jaar presenteerde Volkswagen op de Essen Motor Show 2006 haar eerste R Line modellen. Net als Audi zeer succesvol is met haar S Line en Mercedes met de AMG-sportpakketten wil ook Volkswagen hier een graantje van meepikken. De Golf, Touran, Passat (en Variant) en Touareg werden door Volkswagen voorzien van diverse exterieur en interieur accessoires. Nu is ook de Tiguan aan de beurt. Dat model debuteert eveneens in Essen.

Interieur

Volkswagen levert het R Line pakket in een drietal onderdelen; ´standaard´, ´Plus´ en ´Exterior´. In de basis wordt het interieur van de Tiguan aangekleed met onder meer een sportstuurwiel, versnellingspook en handremhendel bekleed met leer, R-style pedalen en aluminium afwerking op het dashboard. Het exterieur wordt aangekleed met 18 inch lichtmetalen wielen en een R-logo op de buitenzijde van de auto. Het Plus-pakket bestaat behalve deze opties ook uit sportstoelen met daarin het R-logo.

Exterieur

Het onderdeel 'Exterior' heeft zoals de naam al aangeeft betrekking op het exterieur. Aan de voorzijde zien we onder meer een in mat aluminium uitgevoerde grille en een aangepaste bumper. Verder hebben de skirts een krachtiger uitstraling gekregen en wordt de achterzijde gekenmerkt door een sportief gevormde bumper en een spoiler op de achterklep. De dubbele uitlaatpijpen maken het plaatje compleet.

Complete lijn R Line pakketten

Het R Line pakket voor de Volkswagen Tiguan is tegen meerprijs te bestellen bij de Volkswagen-dealer. Bovendien levert Volkswagen het pakket ook voor de Golf, Touran, Passat (Variant) en de Touareg. In de basis zijn alle pakketten nagenoeg gelijk aan elkaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer