Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Volkswagen BlueMotion (8 primeurs) – Volkswagen met 8 primeurs op de IAA

Volkswagen zal op de IAA in Frankfurt maar liefst 8 wereldprimeurs presenteren. Naast de inmiddels bekende Tiguan zal de fabrikant uit Wolfsburg ook een conceptcar van een kleine stadsauto laten zien. Bovendien staan er maar liefst 6 nieuwe BlueMotion-modellen op de stand van Volkswagen.

De Duitse automerken pakken traditioneel groots uit op de IAA. Niet geheel verwonderlijk ook, want op de thuismarkt doen de Duitse merken het nog steeds het beste. Op de aankomende IAA presenteert Volkswagen maar liefst 8 wereldprimeurs! Eén daarvan is de inmiddels gepresenteerde SUV Tiguan die op de IAA zijn publieksdebuut maakt.

Conceptcar van kleine stadsauto

De tweede wereldprimeur is een conceptcar. Deze kleine conceptcar is alvast een voorbode van een nieuwe kleine stadsauto van Volkswagen. De aandrijving van het model zal opvallend schoon en zuinig zijn. Er wordt zelfs gesproken over een viercilinder boxermotor zoals die vroeger in de Beetle alias Kever werd geleverd.

BlueMotion-primeurs

Geheel in lijn met de aanstaande IAA - waarbij veel in het teken zal staan van het milieu en de toekomst - presenteert Volkswagen maar liefst 6 nieuwe BlueMotion-modellen. Welke modellen dat zijn houdt Volkswagen voorlopig nog even geheim, maar sommige modellen zijn gemakkelijk te raden. Zo zullen er ongetwijfeld een Touareg en een Tiguan BlueMotion worden gepresenteerd. De Touareg werd begin dit jaar in Genève namelijk al als zuinige BlueTDI neergezet en de Tiguan werd als conceptcar voorzien van een zuinige dieselmotor. In de loop van 2008 zullen deze BlueMotion-modellen worden toegevoegd aan het leveringsgamma dat nu al bestaat uit de Polo, Passat en Passat Variant BlueMotion.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer