Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Volkswagen Amarok – De langverwachte pickup

Volkswagen zet met de Amarok de eerste stap in een voor het Duitse merk gloednieuw segment. De pick-up met dubbele cabine zal vanaf begin volgend jaar leverbaar zijn in Zuid-Amerika. In Europa start de levering halverwege 2010.

Het exterieur van de Amarok is duidelijk Volkswagen. Vooral het front toont veel overeenkomsten met de Europese modellen. Dankzij de forse koplampen, grille met dubbele lamellen en het grote VW-logo ziet de voorzijde er imposant uit. De zij- en achterkant ogen een stuk traditioneler, mits de achterlichten buiten beschouwing gelaten worden. Dat de Amarok geen kleine jongen is blijkt ook uit de cijfers. De lengte bedraagt maar liefst 5,25 meter. Belangrijker in deze klasse is de maat van de laadruimte die een immense 2,52 vierkante meter bedraagt. Volgens Volkswagen is dit de grootste laadbak in zijn klasse. Een sterk verkoopargument dus. Net als het laadgewicht van maximaal 1.150 kilogram.

Twee- of vierwielaandrijving Het motorenaanbod van de Amarok bestaat uit twee dieselmotoren met de keuze tussen twee aandrijflijnen. Beide zelfontbranders beschikken standaard over achterwielaandrijving, maar kunnen optioneel met vierwielaandrijving besteld worden. In eerste instantie zal Volkswagen de Amarok slechts leveren met een 163 pk sterke 2.0 TDI motor met een koppel van 400 Nm. In een later stadium volgt ook een 2.0 TDI met 122 pk. In combinatie met vierwielaandrijving stoot laatstgenoemde 199 gram CO2 per kilometer uit en verbruikt hij gemiddeld 7,6 liter diesel per 100 kilometer. De sterkste variant heeft een verbruik van 7,8 l/100 km en stoot 206 g/km uit. Dankzij de 80 liter grote brandstoftank beschikt de Amarok zodoende over een actieradius van meer dan duizend kilometer.

Drie uitrustingsniveaus Volkswagen biedt de pick-up aan in een drietal uitvoeringen. Naast de basisuitvoering is de Amarok ook te bestellen als Trendline en Highline. Standaard beschikken alle modellen over vier airbags, ABS, ESP met Hill Hold Assist en 16 inch stalen wielen. Daarnaast is bij de Trendline ook airconditioning, radio/CD-speler en cruise control standaard aanwezig. Pas vanaf de Highline worden alle bumpers in carrosseriekleur gespoten en is ook climate control en 17 inch lichtmetaal standaard.

Zomer 2010 Met de Amarok wil Volkswagen vooral de Zuid-Amerikaanse markt veroveren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de productie in de Argentijnse fabriek te Pacheco plaatsvindt. Naast Zuid-Amerika behoren ook Zuid-Afrika en Australië tot de gebieden waar Volkswagen begin 2010 de Amarok loslaat. Consumenten en bedrijven in Europa mogen de pick-up in de zomer van 2010 verwelkomen. Vanaf 2011 zal Volkswagen een variant met één cabine toevoegen aan het gamma.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer