Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Toyota FT-EV II – Elektrische stadsauto van Toyota: FT-EV II

Toyota´s plannen voor een compacte elektrisch aangedreven stadsauto worden steeds concreter. Eerder dit jaar liet het merk al een elektrisch aangedreven iQ zien op de Detroit Motor Show. Ditmaal is het de conceptcar FT-EV II die ons moet opwarmen voor de komst van een dergelijk model.

Toyota pakt uit op de Tokyo Motor Show. Het hoogtepunt aldaar is uiteraard de spannende FT-86 Concept, maar ook deze FT-EV II is voor de Japanners een belangrijke primeur. Net als de in Detroit gepresenteerde FT-EV Concept is deze tweede versie gebaseerd op de iQ. Ditmaal is er echter nog maar weinig terug te zien van de iQ. Sterker nog, de auto is zelfs compacter gemaakt. De FT-EV II meet slechts 2.730 mm in de lengte, 1.680 mm in de breedte en 1.490 mm in de hoogte. Ondanks dat claimt Toyota dat het interieur, dat toegankelijk is via schuifdeuren, plaats biedt aan vier personen. Om zoveel mogelijk ruimte te creeëren in het interieur werd dan ook de volledige aandacht gericht op ruimtebesparing. Zo zijn nagenoeg alle mechanische delen, zoals de pedalen, vervangen door elektronica.

Prestaties Veel over de aandrijving is er niet bekend. Het enige wat we weten is dat de elektromotor zorgt voor een topsnelheid van 100 km/h en het accupakket voldoende stroom kan opslaan voor een actieradius van 90 km. Geen spectaculaire cijfers, maar meer dan voldoende voor wie alleen maar in de stad of net daarbuiten rijdt.

Productie Dat de FT-EV II niet als zodanig in productie gaat lijkt ons duidelijk. Dat neemt echter niet weg dat Toyota laat weten nog steeds werkt aan de ontwikkeling van een soortgelijk model op basis van de iQ dat wel in productie gaat. En als alle geruchten kloppen zou die er zelfs al in 2010 moeten komen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer