Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Suzuki Kizashi – Suzuki wil in het D-segment

Suzuki heeft plannen voor een aanval op het D-segment. Met deze conceptcar Kizashi laten ze al zien hoe de auto er volgens hun uit moet zien. Extreem is de Kizashi zeker.

Suzuki heeft naam gemaakt met hun compacte en SUV-modellen en wil nu ook laten zien dat ze ook goed zijn in het maken van een auto in het D-segment. Suzuki stapt nu in deze markt omdat ze willen dat hun klanten ook bij hun kunnen blijven wanneer ze meer geld te besteden hebben. Wanneer de huidige Suzuki-rijder namelijk een klasse hoger wil, moet die momenteel overstappen naar een ander merk. Dat hoeft dus binnenkort niet meer.

Voorbode

Kizashi betekent in het Japans voorbode. Deze auto is dan ook een voorbode van hoe Suzuki een auto in het D-segment ziet. Het moet een sportieve auto worden, niet alleen qua uiterlijk. Ook moet de wagen een sportief en dynamisch rijgedrag meekrijgen. Hiervoor zal de auto gebruik gaan maken van het all-wheel drive (AWD) systeem van Suzuki.

Nieuwe diesel

De Kizashi is voorzien van een gloednieuwe 2.0 liter turbodiesel met vier kleppen per cilinder. Het vermogen wordt overgebracht via een sequentiële zesbak. Dit wordt dan door de 255 mm brede banden op de weg gezet. De wielen zijn 21 inch groot.

Productiekansen

De Kizashi conceptcar representeert Suzuki's passie voor uitdagingen. De Kizashi ziet er sportief uit. Het persbericht meldt dat de Kizashi ontworpen is als een atleet in beweging. Dat Suzuki plannen heeft om in het D-segment te gaan opereren is wel duidelijk, maar welke vorm ze daarvoor gaan gebruiken is nog maar af te wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer