Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Subaru Tribeca – De nieuwe Subaru Tribeca in detail

De Subaru Tribeca - voorheen B9 Tribeca - is in alle opzichten grondig vernieuwd. De SUV crossover van Subaru heeft een nieuwe uitstraling gekregen en heeft daardoor meer een SUV-uiterlijk.

De Subaru Tribeca is leverbaar met een 3.6 liter benzinemotor, in twee uitvoeringen en zowel als vijf- en zevenspersoons uitvoering. De Subaru Tribeca ging voorheen als B9 Tribeca door het leven. Maar met de komst van het grondig vernieuwde model werd ook de toevoeging B9 weggelaten. Het meest opvallend aan het vernieuwde model is zijn front. De hoekige grille met robuuste voorbumper geven de auto meer een SUV-uiterlijk dan bij zijn voorganger het geval was. Bovendien hebben de achterste zijruiten een andere vorm gekregen, werd de achterzijde op tal van punten aangepast en monteert Subaru nieuwe 18 inch lichtmetalen wielen.

5- en 7-persoons interieur

Met een lengte van 4.87 m, een breedte van 1,88 m en een hoogte van 1,68 m is de Tribeca een ruime SUV. Subaru levert het model dan ook zowel als vijf- en zevenpersoons versie. Wie kiest voor de vijfpersoons uitvoering beschikt over twee elektrisch verstelbare voorstoelen en een driepersoons achterbank. Deze is over een lengte van 20 cm verschuifbaar om zodoende te kiezen voor meer beenruimte voor de achterpassagiers of meer bagageruimte. Wie zeven personen wenst te vervoeren kan kiezen voor de 5+2-versie. Deze beschikt als extra over twee opklapbare zitplaatsen die dienen als derde zitrij. Hierdoor gaat een groot deel van de bagageruimte verloren, maar kunnen wel twee personen extra worden vervoerd.

Luxury & Executive

Niet alleen in ruimte, maar ook in uitrusting verschillen de vijf- en zevenpersoons versies van elkaar. Zo wordt de 5-persoons uitgerust als Luxury en is de 5+2-persoons aangekleed als Executive. Beide uitvoeringen zijn zeer compleet. Zo beschikt de Luxury over zaken als elektrisch verstelbare stoelen, een uitgebreide audiosysteem met AUX-ingang voor bijvoorbeeld een iPod of MP3-speler, links en rechts gescheiden climate control, mistlampen vóór, verwarmde ruitensproeiers, lederen bekleding, stoelverwarming en een elektrisch te bedienen schuif/kanteldak. Tot slot behoren ook een DVD-navigatiesysteem met 7 inch touchscreen en een achteruitrijcamera tot de standaarduitrusting. De Executive doet er met twee extra zitplaatsen, een DVD-entertainmentsysteem en een tweede ventilatiesysteem nog een schepje bovenop. Overigens is het DVD-systeem gemonteerd in het dak en kan met de 9 inch monitor optimaal van een DVD worden genoten. Wat veiligheid betreft is elke Tribeca voorzien van het Vehicle Dynamics Control System (Subaru´s ESP), twee front-airbags, gordijnairbags vóór en achter en zijairbags voor de bestuurder en voorpassagier.

3.6 liter boxermotor

In alle gevallen wordt de Tribeca aangedreven door een nieuwe 3.6 liter boxermotor. De motor vervangt de 3.0 liter krachtbron en ontwikkelt een vermogen van 258 pk (+13 pk) en een koppel van 350 Nm (+ 53 Nm). Daarmee weet de Tribeca in 8,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren en een topsnelheid van 207 km/h te behalen. Het gemiddelde verbruik ligt op 11,6 l/100 km. Mede dankzij Subaru´s Symmetrical AWD is de Tribeca bovendien bijzonder geschikt voor het trekken van bijvoorbeeld een boot- of paardentrailer. Het maximum aanhangergewicht (geremd) bedraagt namelijk 2.000 kilogram.

Prijzen Subaru Tribeca

De prijzen van de vernieuwde Subaru Tribeca zijn vastgesteld op € 70.182,- voor de 3.6 Luxury (5-zitter) en € 74.111,- voor de 3.6 Executive (5+2-zitter). Hierin zijn de BPM-wijzigingen die per 1 februari van kracht zijn meegeteld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer