Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Subaru Exiga concept – Zevenzits crossover

Met de Subaru Exiga concept toont de Japanse fabrikant een ruime crossover. De Exiga biedt plaats aan zeven personenen en het interieur is dankzij het gebruik van opvallend veel glas zeer licht.

Uiteraard voorzien van een boxermotor en Subaru´s AWD is de Exiga in principe meer dan zomaar een conceptcar. Qua styling houdt de Exiga het midden tussen de Forester en de Outback. Daarmee oogt het model herkenbaar Subaru en lijken productiekansen dan ook niet uitgesloten. De voorzijde wordt gekenmerkt door de nieuwe grille die veel van de Subaru-modellen kenmerkt en op de motorkap is een luchtinlaat gemonteerd. De lichtunits aan de achterzijde en ook de centraal geplaatste uitlaatpijpen zijn opvallende stylingdetails. Buitenspiegels ontbreken en zijn vervangen door camera´s. Dit moet volgens Subaru zorgen voor optimaal zicht rondom. Diverse beeldschermen in het interieur geven de beelden van de camera´s weer.

Theateropstelling

Het interieur wordt gekenmerkt door een zee aan ruimte. Er is plaats voor zeven inzittenden die in een ´theateropstelling´ hun plaats vinden. Dat betekent dat de tweede en derde zitrij hoger zijn geplaatst dan de eerste rij stoelen. Hierdoor hebben alle inzittenden veel zicht naar buiten. Dat effect wordt extra versterkt door het grote glazen dak dat bijna over de gehele lengte van het dak loopt.

AWD

Onder de motorkap ligt de welbekende 2.0 liter boxermotor. De motor is voorzien van een turbo en brengt zijn vermogen (onbekend hoeveel) over op alle vier de wielen. Subaru claimt dan ook dat de Exiga veel rijplezier combineert met een ruim interieur.

Productiekansen lijken reëel

Gezien het design van de Exiga lijken productiekansen reëel. Subaru rept met geen woord over de mogelijke productie van de auto, maar wanneer de reacties positief zijn zullen de Japanners dit ongetwijfeld overwegen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer