Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: SsangYong C200 Concept – Bijna productierijp

Het gaat al tijden niet goed met SsangYong. Voor velen kwam het dan ook als een verrassing toen vorig jaar de C200 Concept werd gepresenteerd.

En hoewel de Koreanen onlangs een faillissementaanvraag indienden zijn ze gewoon doorgegaan met het verder ontwikkelen van auto’s, zoals deze tweede generatie van de C200. SsangYong zal deze doorontwikkeling op de C200 Concept tonen tijdens de autoshow in Seoul. De crossover zou er nagenoeg productiegereed uitzien en dat zou doorgaans betekenen dat we hem nog dit jaar in de showrooms kunnen zien. Mits de aangevraagde insolventie voor SsangYong een positieve afloop kent. Zo ja, dan gaat de C200 de strijd aan met auto's de Ford Kuga, Nissan Qashqai en de toekomstige BMW X1. Niet de minsten, maar de C200 mag er ook wezen en bevat bovendien moderne technieken.

Met de tijd mee De door ItalDesign getekende C200 heeft een totale lengte van 4,4 meter en een wielbasis van 2,6 meter. Een flinke vooruitgang is de zelfdragende carrosserie, dat garant staat voor betere rij-eigenschappen en een hoger veiligheidsniveau. Voorheen moesten SsangYong-modellen het doen met een sterk verouderd ladderchassis. De aandrijving zal worden verzorgd door een 175 pk sterke 2.0 liter turbodiesel welke is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak. Een automaat zal ook leverbaar worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer