Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ssang Yong C200 Concept – In Parijs: C200 Concept

Ssang Yong zal tijdens de Autosalon van Parijs de C200 Concept presenteren. Het bewijst dat Ssang Yong wel degelijk mooie auto´s kan ontwerpen. Nu moeten ze alleen nog in dit gedaante het productiestadium halen.

Met de vorig jaar getoonde WZ Concept in Frankfurt bewezen de Koreanen dat ze wel degelijk mooie auto´s kunnen bouwen. Echter loopt de potentiële koper de Ssang Yong-showroom voorbij wat betreft de productiemodellen. De verkopen zijn al enige tijd flink aan het dalen. Ssang Yong hoopt dat daar met de productievariant van de C200 Concept verandering in komt. Dat moet ook wel, anders moet het merk vrezen voor haar bestaan. Aan het uiterlijk van de auto zal het in ieder geval niet liggen, dat is schitterend.

Moderne techniek Onder de kap bevindt zich een 2.0 liter motor met 175 pk. Een handgeschakelde 6-versnellingsbak maakt de verzetten mogelijk, terwijl alle vier de wielen worden aangedreven. Bovendien is de C200 de eerste SUV van Ssang Yong dat op een zelfdragend chassis staat. De huidige SUV-modellen moeten het nog doen met een ladderchassis en dat benadeelt de rij-eigenschappen. Een stap in de goede richting dus.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer