Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Smart – Gerucht: Smart komt met ForThree

Dankzij de huidige milieu- en financiële problematiek zijn de verkopen van Smart weer de pan uitgestegen. De eigenaar van Smart, Daimler-Mercedes, wil optimaal profiteren van deze marktperikelen en schijnt nu bezig te zijn met een compacte driezitter.

Het merk dat bekend staat om kleine tweezitters heeft al eerder een uitstapje gemaakt. Destijds ging het om een vijfzitter onder de naam ForFour. Nu zijn er afbeeldingen uit een patent opgedoken die de komst van een driezitter aanduiden. Alhoewel Smart er nog niets over los wil laten, weet onze bron, het Engelse Autocar, te melden dat het model in 2014 het licht zal zien. Vermoedelijk onder de naam 'ForThree'.

Nieuwe ForFour Nu gaan er tevens geruchten ten ronde over de komst van een nieuwe vijfzitter van Smart. Deze mogelijke opvolger van de ForFour zal worden ontwikkeld in samenwerking met Renault. Enigszins opmerkelijk is dat het model net als de ForThree de strijd aan moet gaan met de kleine auto´s van PSA/Toyota (Peugeot 107, Citroën C1, Toyota Aygo). De marktintroductie staat gepland voor 2013.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer