Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Skoda Yeti – Officieel: Skoda Yeti

De Yeti boort voor Skoda een nieuwe markt aan. Nog niet eerder hadden de Tsjechen een model in het SUV/MPV-achtige segment waarin ook de Nissan Qashqai, de Kia Soul en de binnenkort te verschijnen Toyota Urban Cruiser zijn gepositioneerd.

Onlangs konden wij jullie exclusief de naakte beelden van de Skoda Yeti tonen. En nu is 'ie dan officieel gepresenteerd. Uiterlijk leunt het productiemodel sterk op de Yeti Concept die in 2005 werd gepresenteerd. Een goede zet van Skoda, want net als het studiemodel oogt de uiteindelijke versie lekker fris. Bovendien is het Skoda-karakter duidelijk aanwezig. Net als de meeste modellen in zijn segment staat de Yeti ietwat hoger op de poten, rustend op redelijk bemeten wielen. Die van de Yeti hebben een diameter van 17 inch. In totaal is de Tsjech 4,2 meter lang en bedraagt de laadruimte een forse 1.760 liter. Dit gaat echter pas op als de achterstoelen zijn verwijderd. Om de bagage op één plek te houden worden een afdekhoes en een bagagenet standaard bijgeleverd.

Tweewiel- of vierwielaangedreven Vanzelfsprekend huizen er in het vooronder van de Yeti motoren uit de stal van de VAG Group. En dat resulteert in een modern motorenassortiment. Benzines zijn er in de vorm van een fonkelnieuwe 1.2 liter TSI-turbomotor. Deze levert 105 pk en verdeelt zijn krachten uitsluitend over de voorwielen. Deze motor komen we overigens ook tegen in de nieuwe Volkswagen Polo. Als krachtigste Yeti-benzine is er de 1.8 liter TSI, goed voor 160 pk en standaard voorzien van vierwielaandrijving. Diesels zijn er natuurlijk ook. Allen zijn tweeliter TDI's met vermogensgradaties van 110, 140 en 170 pk. De basisdiesel is verkrijgbaar als tweewielaangedreven- of als vierwielaangedreven variant, terwijl de twee sterkste uitsluitend beschikken over 4x4-techniek.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer