Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Skoda Octavia RS – Voor snelle papa’s

Slechts 2 km/u komt de benzineversie van de Skoda Octavia RS tekort om de magische grens van 250 km/u te halen. Maar er blijft ook een zuiniger dieseloptie open.

Die diesel is weliswaar wat trager. De 2.0 TDI met 184 pk – de motor uit de Golf GTD – haalt ‘slechts’ 232 km/u. Daarmee moet hij wat onderdoen voor de 220 pk uit de 2.0 turbobenzine. Die laatste is overigens de motor uit de VW Golf GTI. Die staat in 6,8 seconden aan 100, waar de diesel 1,3 seconden meer nodig heeft. Je kan beide ofwel met een manuele zesbak, dan wel met zestraps DSG bestellen. In juli komt de Skoda Octavia RS op de markt.

Uiterlijk kreeg hij niet alleen een wat sportievere aanblik, maar het onderstel werd ook wat strakker getrokken. Hij beschikt ook over een elektronisch geregeld sperdifferentieel. De alu-velgen zijn specifiek voor de RS, net als de rode remzadels en de verchroomde uitlaat.

Skoda neemt hem mee naar het Festival of Speed in Goodwood in juli om de wereldpremière te vieren. Tegen dan moeten ook de prijzen bekend zijn, die in de buurt van 30.000 euro moeten schommelen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer