Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Skoda Octavia facelift – Vernieuwde Octavia

De Skoda Octavia is alweer sinds 2004 ongewijzigd op de markt, zodoende vond Skoda het tijd voor een facelift. Opvallendste aan de facelift zijn natuurlijk de optische wijzigingen die vooral aan de voorkant tot uiting komen.

De vernieuwde Octavia past met zijn nieuwe neus weer helemaal in de Skoda familie. De gelijkenis met zijn grote broer, de Superb, is goed te zien. Skoda wijzigde onder andere de koplampen, de grille en de voorbumper. Aan de achterzijde wijzigden de Tsjechen de achterlichten en achterbumper. Alle kleine wijzigingen bij elkaar zorgen ervoor dat de middenklasser weer een aantal jaren met een frisse blik de wereld in kan kijken.

WOKS hoofdsteunen Ook in het interieur van de auto zien we tal van kleine aanpassingen. Zo wijzigde Skoda het stuurwiel, het dashboard, de climate control bediening en de decoratieve strips op de deuren en middenconsole. Verder zijn voor alle uitrustingniveaus nieuwe kleurstellingen leverbaar. Wijzigingen op het gebied van veiligheid zijn de toevoegingen van nieuwe adaptieve xenon koplampen en zogenaamde WOKS hoofdsteunen. Deze hoofdsteunen zorgen voor een optimale bescherming bij een impact van achteren. Het systeem zit overigens alleen op de voorstoelen.

Zeventraps DSG Op technisch gebied zijn er ook een aantal zaken gewijzigd. Zo is de Octavia vanaf de facelift te leveren met de 122 pk sterke 1.4 TSI motor. Verder meldt Skoda dat de 1.4 TSI en de 1.8 benzinemotor leverbaar worden met de zeventraps DSG versnellingsbak. De rest van het motorengamma blijft ongewijzigd.

Binnenkort in productie De Octavia wordt geproduceerd en/of geassembleerd in maar liefst acht landen. Wanneer de vernieuwde versie van de band gaat rollen is nog niet bekend. Onze verwachting is dat dit op korte termijn gaat gebeuren en dat de auto uiterlijk begin 2009 bij de dealers staat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer