Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Skoda Fabia – Scherp gepend

Praktisch en zuinig was hij al. In de nieuwe generatie wil de Skoda Fabia ook de vakjes stijlvol en sportief aanvinken. Dit zijn de eerste foto’s, zijn première beleeft hij in Parijs in oktober.

De nieuwe Skoda Fabia is strakker, breder en vol scherpe kantjes getekend. ‚Volgens ons is dit het juiste moment om meer emotie in ons design te brengen’, zegt Jozef Kaban, designchef bij Skoda. De Fabia is daarmee de eerste die de richting volgt die de Skoda Vision C aangaf op het Autosalon van Genève. Zo heeft de motorkap meer vorm en zijn radiatorrooster en lichtblokken dichter naar elkaar gegroeid. De Fabia komt zo meer volwassen voor de dag dan zijn voorganger.

Ook technisch valt er al een en ander te melden. Zo is deze Skoda Fabia 65 kilogram lichter dan de vorige generatie, wat samen met efficiëntere motoren het verbruik tot 17 procent doet dalen. De zuinigste wordt de Fabia met de 1.4 diesel met 75 pk. Als Greenline verbruikt die slechts 3,1 l/100 km (CO2 82 gr/km). Meer details volgen. (sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer