Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Seat Twin Drive Ecomotive – Seat maakt zich op voor emissievrij rijden

In 2014 wil Seat modellen op de markt brengen die volledig emissievrij kunnen rijden. Een prototype op basis van de Leon, die luistert naar de naam Twin Drive Ecomotive draait momenteel de nodigde testronden om deze technologie op tijd klaar te krijgen.

De emissievrij kilometers van de Twin Drive Ecomotive-modellen zijn bedoeld voor in de stad. Daarbuiten, wanneer de snelheid omhoog gaat, moet een compacte verbrandingsmotor de voorbeweging ondersteunen. De compacte benzinemotor neemt ook het opladen van de lithium-ion batterijen en het verlengen van de actieradius voor rekening. Volledig opladen van de batterijen kan via het stroomnetwerk thuis, op het werk of waar een stopcontact ook maar in de buurt is.

Specificaties ontbreken De elektromotor levert een vermogen van 35 kW (48 pk). Met volledig opgeladen accu's is de plug-in hybride in staat een afstand af te leggen van 50 kilometer. Geheel emissievrij kan een topsnelheid van 100 km/h bereikt worden. Hoeveel kracht de verbrandingsmotor levert vermeldt Seat niet, evenals de totale actieradius. En de CO2-uitstoot van de Seat Leon Twin Drive Ecomotive is in tegenstelling tot zijn naam minder uitgestrekt, beloven de Seat-technici. Tot slot laat Seat ons weten dat de prestaties van voldoende hoog niveau zijn voor normaal gebruik. Specificaties ontbreken echter.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer