Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Seat Tribu – Seat verrast met Tribu

Seat komt met een conceptcar naar Frankfurt. De Tribu, zoals het studiemodel heet, moet de nieuwe designtaal van Seat weergeven. Tegelijkertijd zou dit wel eens de twee SUV van het Spaanse merk kunnen worden.

De Tribu is de eerste auto die door de nieuwe ontwerper van Seat is ontworpen. Luc Donckerwolke is deverantwoordelijke voor de auto en ook voor toekomstige producten van het merk. De Belg werkt nu na een tijd bij Lamborghini gewerkt te hebben bij Seat.

Productiekansen voor de Tribu

De Tribu geeft de nieuwe designtaal aan die het merk ook gaat voeren bij de nieuwe Toledo. Vooral de neus van de Tribu zullen we terug zien op toekomstige Seat modellen. Ook zou de Tribu zelf nog productiekansen hebben. De conceptcar is gebaseerd op de Volkswagen Tiguan en dit zo betekenen dat hij binnen niet al te lange tijd in productie zou kunnen gaan. Sommige bronnen verwachten dat hij in begin 2009 op de markt komt. Of dat echt zo is wil Seat niet bevestigen. Wellicht weten we op 11 september meer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer