Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Seat Leon Cupra – Seat maakt zich boos

Toen we recent nog de Seat Leon ST testten, hadden we het er nog over: hij kwam dat tikkeltje Spaanse peper tekort om zijn roots eer aan te doen. Wel, treur niet langer, want Seat heeft er iets op gevonden.

Seat laat ons eindelijk een echt sportieve versie van de Leon zien: de Cupra. De naam heeft bij uw dienaar al voor heel wat prettige herinneringen gezorgd. Maar het lijkt er op dat we ons aan een nieuwe standaard mogen verwachten…

Twee soorten

Seat zorgt voor een Leon Cupra met vijf deuren, en een driedeurs SC-variant. Net zoals dat bij de VW Golf GTI nu het geval is, kan de klanten kiezen uit twee vermogens. Die komen uit dezelfde motor, de bekende 2.0 turbobenzine die in zijn basisversie reeds goed is voor 265 pk. Dat is meteen meer dan de Volkswagen Golf GTI Performance met zijn 230 pk. De tweede versie haalt liefst 280 pk. Wie nog meer pk’s uit die 2.0 wil zien in de VW-groep, moet teruggrijpen naar de Audi S3 of de VW Golf R. Een mooi cadeau dus van de VW-groep voor zijn Spaanse dochter.

Snel en efficiënt

Beide versies beschikken over 350 Nm koppel. De 265 pk Cupra R haalt 100 in 5,9 seconden met de manuele zesbak. De 280 pk met DSG-versnellingsbak maakt daar 5,7 seconden van. De snelheid is begrensd op 250 km/u. Het verbruik schommelt volgens Seat gemiddeld rond 6,5 l/100 km.

Natuurlijk krijgt de Seat Leon Cupra R standaard al een regelbaar onderstel, net als een ‘intelligente stuurinrichting’. In de uitlaat is een klep verwerkt die de Cupra R het wilde geluid de vrijheid geeft dat bij zijn karakter past.

Zijn prijs kennen we niet, maar we weten nu wel dat de nog ontbrekende Leon op komst is. (LZ)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer