Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Seat Leon Cupra R – Officieel de sterkste ooit

Na jaren van afwezigheid is de Leon Cupra R terug in het gamma van Seat. De Spanjaarden pakken het meteen goed aan, want het is de sterkste Seat in de geschiedenis.

We kunnen ons natuurlijk de Leon Cupra 310 Limited Edition allemaal nog goed herinneren. Onofficieel was dit de sterkste Seat ooit gebouwd, ware het niet dat het om een speciaal model ging dat enkel voor de Nederlandse markt bedoeld was. Deze Leon Cupra R komt zo uit de fabriek rollen en is met zijn 265 pk sterke 2.0 liter TFSI-motor dan ook officieel de sterkste. De snelste is het daarmee ook: de Cupra R sprint in 6,2 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 250 km/h.

Optisch Grote verschillen met de 'gewone' Leon Cupra zijn er jammergenoeg niet. Slechts de R-badge in de grille en op de achterklep, tezamen met de 19 inch lichtmetalen wielen moeten het verschil duidelijk maken. Toch zonde dat Seat niet de moeite heeft genomen om er ook nog een lekker dikke bodykit op de monteren. Het is immers wel je topmodel.

25 paardenkrachten Onderhuids eveneens weinig verschil. Behalve de 25 paardenkrachten extra monteert Seat extra grote remschijven. Het elektronisch geregelde XDS-differentieel wordt uiteraard eveneens gemonteerd. Van binnen zien we grijze alcantara bekleding, aluminium pedalen en eveneens een R-logo.

De Leon Cupra R debuteert op de IAA in Frankfurt. Later dit jaar staat de auto bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer