Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Seat Ibiza – Prijzen en uitvoeringen nieuwe Seat Ibiza

Seat heeft de prijzen en uitrustingsniveaus van de nieuwe Seat Ibiza bekend gemaakt. De nieuwe Ibiza is leverbaar met drie benzine- en drie dieselmotoren, in de uitvoeringen Reference, Stylance en Sport en met tal van opties.

De prijzen van de nieuwe Seat Ibiza beginnen bij € 13.895,- voor de 1.2 Reference. Recentelijk presenteerde Seat de compleet nieuwe Ibiza (5-deurs). De hatchback is ontworpen door Seat´s designer Luc Donckerwolke die er alles aan heeft gedaan om de auto een sportief gezicht te geven. Kenmerkend voor nieuwe Seat's - en vooral voor de Ibiza - is het nieuwe ´Arrow Design´ waarbij koplampclusters en de grille onder de voorste rand van de motorkap geplaatst, waardoor het front een agressieve uitstraling heeft gekregen. De Dynamic Line aan de zijkant is een typische Seat-handtekening. In het interieur zien we die sportieve tint uiteraard ook terug.

Moderne opties

Moderne opties voor de nieuwe Ibiza zijn onder meer Hill Hold Control - een hulpmiddel dat er voor zorgt dat de auto op hellingen twee seconden blijft staan nadat het rempedaal is losgelaten - en de inschakelende mistlampen bij het nemen van bochten. Ook Bi-Xenon koplampen met actieve bochtenverlichting, een Bluetooth carkit en de mogelijkheid om een portable navigatiesysteem aan te sluiten in het midden van het dashboard zijn optioneel.

Motoren

Het motorengamma bestaat uit drie benzinemotoren en drie diesels. Het benzinegamma bestaat uit de 1.2 (70 pk), 1.4 (85 pk) en 1.6 (105 pk) die allen zijn uitgerust met een handgeschakelde vijfbak. Aan de basis van de reeks dieselmotoren staat de driecilinder 1.4 TDI (80 pk). Daarnaast levert Seat de viercilinder 1.9 TDI met 90 en 105 pk. De drie diesels worden eveneens gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Uitrustingsniveaus

Seat gaat de nieuwe Ibiza in Nederland de drie bekende uitrustingniveaus leveren: Reference, Stylance en Sport-Up. Al vanaf de Reference bestaat de uitrusting onder meer uit vier airbags, ABS, elektrische ramen vóór, centrale vergrendeling op afstandsbediening, radio/CD-/MP3-speler en stuurwielbediening. De Stylance (€ 1.500,- extra t.o.v. Reference) voegt daar zaken als airco, coming home functie, cruise control, elektrische ramen achter, een boordcomputer en mistlampen vóór met bochtenverlichting aan toe. De Sport-Up (€ 2.100,- extra t.o.v. Reference) legt nog wat meer de nadruk op sportiviteit en beschikt daar bovenop over zaken als een sportonderstel en 16 inch lichtmetalen wielen. De prijzen beginnen bij € 13.895,- voor de 1.2 Reference, € 14.695,- voor de 1.4 Reference en € 15.795,- voor de 1.6 Reference. Voor de 1.4 TDI Reference geldt een vanafprijs van € 18.195,-, de 1.9 TDI (90 pk) Reference kost € 18.995,- en de prijs van de 1.9 TDI (110 pk) is vastgesteld op € 19.795,-.

Vanaf juni leverbaar

Vanaf eind mei staat de nieuwe Seat Ibiza bij de dealers. Om Europa alvast kennis te laten maken met het model is de Ibiza momenteel bezig aan een tour door Europa. De meer op sportiviteit georiënteerde 3-deurs versie volgt later dit jaar. Tevens staan er nog een sportieve Ibiza FR en Ibiza Cupra op de planning.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer