Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Seat Ibiza Ecomotive – Zuinige diesel

Het milieu is hot, dus komt elk merk met een paar groene varianten. Zo ook Seat die met de Ibiza Ecomotive naar Frankfurt komt. De Ecomotive is speciaal aangepast om een zo lage mogelijk uitstoot te krijgen.

De Ecomotive heeft een 1.4 TDI onder de kap die flink aangepast is. Zo wijzigde Seat onder andere het motormanagement, werden de versnellingen langer en kreeg de auto een dieselpartikelfilter (DPF). Maar ook aerodynamische aanpassingen (de cW-waarde daalde van 0.315 naar 0.3) en andere banden zorgen voor een lager verbruik en uitstoot.

Doeltreffende aanpassingen

Alle maatregelen hebben zeker doelgetroffen, want het verbruik daalt van 26 kilometer per liter naar 31,7 km per liter. Ook op het gebied van de CO2 uitstoot is er een duidelijk verbetering zichtbaar. Die daalde van 124 gram per km naar 99 gram per km.

Volgend jaar leverbaar in Engeland

Seat meldt in het persbericht dat de Ibiza Ecomotive volgend jaar in Engeland bij de dealers staat. Of hij ook de oversteek naar het vaste land gaat maken is bij ons nog niet bekend, maar lijkt wel logisch.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer