Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: SEAT Ibiza Ecomotive – De superzuinige SEAT Ibiza Ecomotive

Met een verbruik van 3,7 l/100 km valt de SEAT Ibiza Ecomotive in de klasse van zeer zuinige auto´s. En met zijn CO2-uitstoot van 98 g/km wordt dit door de overheid beloond met een bijtellingspercentage van 20%. En dat alles zonder in te hoeven boeten aan comfort.

Zuinige auto´s worden almaar populairder. En dat is ook niet zo gek, want de voordelen zijn groot. Behalve dat deze - vaak kleine - auto´s relatief goedkoop in aanschaf en onderhoud zijn, scheelt het ook in de brandstofkosten. Met een verbruik van 3,7 l/100 km is de Ibiza Ecomotive namelijk één van de zuinigste auto´s die er op dit moment te koop is. Bovendien scheelt de auto op jaarbasis de nodige belastingeuro´s. Met een CO2-uitstoot van 98 g/km valt de Ibiza Ecomotive namelijk in de 20%-bijtellingscategorie.

Ecomotive-behandeling Om al deze voordelen te realiseren hebben de technici van SEAT een standaard Ibiza onder handen genomen en vervolgens voorzien van de bekende Ecomotive-behandeling. Daarbij werd de grille dicht gemaakt, de voorbumper aangepast, een achterspoiler gemonteerd en werden speciale windgeleiders gemonteerd. Daarnaast monteert SEAT standaard dichte wieldoppen en is de bandenspanning standaard hoger. Allemaal maatregelen die hebben geleid tot een verbeterde aerodynamica (cW-waarde van 0,33 naar 0,30). Behalve de verbeterde aerodynamica werd ook het motormanagementsysteem aangepast. De 1.4 liter driecilinder TDI-motor levert dankzij de een vermogen van 80 pk en een koppel van 195 Nm (tussen 1.800 en 2.200 tpm). Reken niet op spectaculaire prestaties maar met een 0-100 km/h acceleratie in 12,9 seconden en een topsnelheid van 177 km/h is de Ecomotive sneller dan de gewone Ibiza met deze motor (13,1 seconden en 169 km/h).

Uitrusting SEAT levert de Ibiza Ecomotive als 5-deurs en als 3-deurs SC. De standaarduitrusting is alles behalve karig. De Spanjaard beschikt onder meer over airco, cruise control, ABS, front- en zij-airbags, audiosysteem met MP3-speler en zes speakers en centrale vergrendeling op afstandsbediening.

Over de prijzen is nog niets bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer