Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Seat Ibiza Ecomotive – Bandstofrecord voor Seat Ibiza Ecomotive

De strijd naar de meest milieubewuste modellen levert ook nieuwe brandstofrecords op. Op dit moment spant Seat de kroon met een nagenoeg onmogelijke 1,910 kilometer op één tank!

Voor de recordpoging zette Seat een standaard Ibiza Ecomotive in. De motorkap en de tanktop werden speciaal voor de poging verzegeld door de IPMC (International Police Motor Corporation). Het resultaat van de poging is een recordrit van maar liefst 1,910 kilometer! Met een verbruik van 44,81 liter zorgt dit voor een gemiddelde van 2,34 liter per 100 km! Een stuk zuiniger nog dan de fabrieksopgave van 3,7 liter per 100 km.

Twaalf landen Lange afstandspecialist Gerhard Plattner doorkruiste met de Ibiza onderweg naar het record maar liefst 12 Europese landen. Plattner reed door de steden van Mosty (Tsjechië), Bratislava (Slovakije), Hegyeshalom (Hongarije), Graz (Oostenrijk), Varazdin (Kroatië), Maribor (Slovenië), Toblach ( Italië), Innsbruck (Oostenrijk), om Schaan (Vorstendom Liechtenstein), Zürich (Zwitserland), Saint-Louis (Frankrijk) en Frankfurt (Duitsland). Welke fabrikant volgt!?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer