Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ruf Greenster – Elektrisch Ruf ‘Greenster’ geëvolueerd

In navolging van de eRuf presenteert de bekende Duitse Porsche-specialist de Ruf ‘Greenster’. De volledig op elektriciteit rijdende sportwagen is in samenwerking met Siemens tot stand gekomen en met een nadrukkelijke knipoog naar de 911 Targa van weleer gemodelleerd.

Een half jaar geleden mat Ruf Automobile GmbH zich een nieuw imago aan door, naast het bouwen supersnelle Porsche's, ook milieubewuste - en dus schone - bolides te realiseren. De in samenwerking met Californische Calmotorse ontwikkelde eRuf was hiervan het eerste bewijs. Voor het realiseren van deze productierijpe Ruf 'Greenster' heeft de Duitse Tuner de hand ineengeslagen met Siemens. Volgend jaar kunnen we deze ultraschone Porsche al verwachten. Hetzij in een beperkte oplage.

Oplaadtijd van 1 uur De Ruf 'Greenster' is een doorontwikkeling van de eRuf en maakt in tegenstelling tot zijn voorganger gebruik van een 'dubbele motor'. Deze toegevoegde elektrische krachtbron is door Siemens Corporate Technology ontwikkeld en wordt eDrive genoemd. Het resultaat is nog steeds een respectvol vermogen van 270 kW en een torenhoog koppel van 950 Nm. Hiermee moet de auto in staat zijn binnen vijf seconden naar de 100 km/h te accelereren. Op dit gebied dus geen vooruitgang. Wel wat betreft de duur van de oplaadtijd. Moest de eRuf nog minimaal tien uur aan het netstroom om weer volledig opgeladen te worden; de 'Greenster' heeft minder dan 60 minuten nodig (aangesloten op een 400 Volt unit).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer