Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Renault Twingo Gordini RS – Teleurstelling

Met veel tumult kondigde Renault de wederkeer van Gordini aan wat deed vermoeden een stel pure, hardcore Renault’s tegemoet te zien. Nu de Fransen de eerste hebben geïntroduceerd blijkt het allemaal show te zijn geweest. Het is alleen Gordini’s ‘lichaam’ dat opstaat, de ziel blijft achterwege.

Renault presenteert hun eerste wederopstanding van de naam Gordini, de Twingo Gordini RS. In het verleden bouwde Amédée Gordini voor het Franse merk talloze opwindende Renault´s die de harten van menig autoliefhebber harder deden kloppen. 'De blauwe bommen met witte strepen', zoals Renault ze typeert zouden dat opnieuw doen in hun nieuwe gedaante, maar hierin valt toch de teleurstelling.

Exterieur Renault heeft bij de Twingo Gordini RS namelijk alleen het tasbare van Gordini terug laten keren, de techniek is identiek aan dat van de Twingo RS. Zo is de carrosserie gespoten in Malte Blue, de historische racekleur van Renault, met daarover twee witte strepen zoals we dat kennen van de vroegere Gordini's. Het wit keert tevens terug op de mistlampbehuizingen, de spiegels en de dakspoiler. Daarnaast zijn de bumpers afgewerkt met glossyzwarte details waaronder een groot gedeelte is voorzien van gaaswerk. Net voor de achterspatborden zijn Gordini-badges opgenomen. De 17 inch wielen zijn verkrijgbaar in het blauw of zwart, beide met een speciaal diamondeffect.

Interieur De Gordini-sfeer binnenin wordt ingevuld door leder op de stoelen, deurpanelen en het stuurwiel in dezelfde kleur als het exterieur. Bovenop de eveneens in Malte Blue-uitgevoerde pookknop prijkt opnieuw een badge. De finishing touch is voor de blauwe toerenteller met witte achtergrondverlichting en het speciale stikselwerk op het dashboard.

133 pk Zoals gezegd zijn we enigszins teleurgesteld over het complete Gordini-plaatje dat Renault ons deed beloven. Het opgedirkte uiterlijk doet een moderne Gordini waardig herleven, maar de befaamde naam staat toch vooral voor opgevoerde Renaults. Helaas zien we hier niets van terug in de Twingo Gordini RS. Net als de normale RS beschikt de auto over 133 pk voortkomend uit een 1.6 liter en staat het op een sportchassis. De standaarduitrusting is wel verhoogd met zaken als automatische airco, cruise control, (volledig uitschakelbaar) ESP, een regensensor, privacyglas achter en koplampen die automatisch aan gaan. Een radio/CD/MP3-speler met een vermogen van 80 Watt moet de oren strelen en biedt mogelijkheid voor aansluiting van een iPod of andere multimediaspeler.

Druk hoekje De Renault Twingo Gordini RS vult vanaf maart 2010 het showroomhoekje waarin ook de overige RS-modellen staan. Later komen daar nog de Clio Gordini RS en hoogstwaarschijnlijk ook de Mégane Gordini RS bij. Prijzen volgen nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer