Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Renault Scénic en Grand Scénic – Uitgelekt

Renault heeft bijzonder veel pech met het geheimhouden van het design van nieuwe modellen. In navolging van de nieuwe Mégane en Megane Coupé zijn er nu ook (meerdere) afbeeldingen van de nieuwe Renault (Grand) Scénic vroegtijdig op het internet beland.

De MPV’s worden pas volgend jaar maart tijdens de Autosalon van Genève officieel onthuld. Hoewel wij jullie al eerder het uiterlijk van de nieuwe Renault Scénic konden tonen, onthullen deze afbeeldingen nog meer details over de Scénic. Er zijn ook afbeeldingen van de 7-zits Grand Scénic gelekt. In de eerste plaats is de nieuwe Scénic meteen herkenbaar als (Grand) Scénic en als afstammeling van de nieuwe Mégane 5-deurs. Dit zien we vooral aan de langgerekte koplampenunits en - bij de Grand Scénic - aan de achterlichtunits die zich om de hoek 'vouwen'. Renault's nieuwe MPV gaat helemaal op in het huidige familiegezicht van het Franse merk. Ondanks dat de concurrentie (Citroën C4 Picasso, Ford S-max en de op stapel staande Peugeot 3008) tegenwoordig behoorlijk sterk is, hoopt Renault op een even zo succesvolle modelcyclus als de Scénic II.

Motorengamma van Mégane Net als bij de Scénic II beschikken de nieuwe Scénic en Grand Scénic over dezelfde motoren als de nieuwe Mégane. Denk daarbij aan benzinevarianten met vermogens van 100 en 110 pk (1.6 liter) en een 2.0 liter met 140 pk. De DCi-diesels hebben een inhoud van 1.500 cc (90 of 110 pk) of 2.000 cc (130 pk). Op termijn komen daar nog de TCe-motoren bij met vermogens van 130 pk (1.4 liter ) en 180 pk (2.0 liter) Standaard zijn de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat die de verzetten kiest behoort ook tot de mogelijkheden.

Voorjaar 2009 Zoals gezegd wordt de nieuwe Renault (Grand) Scénic in maart 2009 voor eerst aan het wereldpubliek voorgesteld tijdens de Autosalon van Genève. Vlak daarna staat hij bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer