Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Renault Fluence – Nieuwe Megane Sedan heet Fluence

Renault introduceert met de Fluence de nieuwe Mégane Sedan. De middenklasser staat vanaf het begin van 2010 bij de Belgische dealers. Of het model ook in Nederland leverbaar wordt is nog onduidelijk.

Onlangs toonden we de meest recente spyshots van de Mégane Sedan. We meldden je toen nog dat er geen verrassingen zouden komen van het Franse merk. Qua uiterlijk klopt die uitspraak grotendeels, maar de nieuwe naamgeving komt ook voor ons onverwacht. De naam 'Fluence' dook eerder op als een studiemodel van Renault uit 2004. De Fluence heeft een lengte van 4,62 meter en moet concurreren tegen de Ford Focus Sedan en Volkwagen Jetta. Het exterieurdesign van de auto is duidelijk Renault en biedt een bagageruimte van 530 liter. Ook in het interieur beschikt de Renault over legio opbergmogelijkheiden. Meer dan 23 liter aan ruimte, aldus het Franse merk.

In 2011 volledig elektrische Fluence De nieuwste telg van de Renault familie is leverbaar met vier motoren. Twee benzinevarianten, waarvan één 1.6 liter motor met 110 pk en een 140 pk sterke 2.0 liter motor. En twee dieselmotoren gebaseerd op de 1.5 dCi. Eén variant met 90 pk en een versie met 110 pk. In 2011 zal Renault daarnaast nog een volledig elektrische variant van de Fluence introduceren.

Komst naar Nederland onzeker Rusland, Turkije en Roemenië zijn de drie belangrijkste markten voor de sedan uitvoering van de Mégane. In deze landen beginnen de verkopen in november. De komst naar Nederland is nog onzeker, maar het model zal vanaf begin 2010 in België bij de dealers staan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer