Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Renault Clio – Alle details vernieuwde Renault Clio

De in 2005 gepresenteerde Renault Clio heeft een grondige facelift ondergaan. Zowel het exterieur als het interieur van de Clio zijn aan een vernieuwingsslag onderworpen.

Eerder al maakten we kennis met de nieuwe Clio GT. Daarmee liet Renault ons alvast kennis maken met de vernieuwde Clio, maar dan in GT-trim. Zoals verwacht zijn de wijzigingen aan de minder sportieve Clio-varianten van eenzelfde slag. We zien een compleet nieuw front met nieuwe koplampen, een nieuwe grille en een andere voorbumper. Aan de achterzijde bepalen de vernieuwde bumper en de gewijzigde achterlichtunits het beeld. De wijzigingen zorgen ervoor dat de Clio weer een duidelijker familiegezicht krijgt.

Interieur Ook in het interieur hebben de Fransen diverse wijzigingen aangebracht. Zo kreeg het dashboard een zacht aanvoelende bekleding en bevinden zich onder de overkapping van het instrumentenpaneel beter afleesbare instrumenten. Ook verbeterde het merk de auto op een aantal ergonomische punten. Belangrijker nieuws is dat de vernieuwde Clio de eerste auto is die met een geintergreerd Tom Tom systeem te krijgen is. Het Carminat Tom Tom systeem zal aangeboden worden voor minder dan €500,- en heeft een 5,8 inch groot kleurenscherm. Het systeem is de vrucht van een exclusief partnerschap tussen Renault en TomTom.

Motorisch De vernieuwde Clio krijgt een uitgebreid motorgamma mee wat bestaat uit een vijftal benzinevarianten. De basis begint bij de 1.2 16v met 75 pk. Verder levert Renault de 1.2 16 V Quickshift 5 met 78 pk, de 100 pk sterke TCe en de 1.6 16v Automaat met 110 pk. Als topmodel van de normale modellen heeft Renault de 128 pk sterke 1.6 16v in het gamma. Bij de diesels keuze uit drie motoren, namelijk een 68 pk sterke dCi, een dCi motor met 86 pk en een dCi met 106 pk. De twee laatste kunnen van een roetfilter worden voorzien. De twee zwakste diesels stoten minder dan 120 g/km uit.

Uitvoeringen Vanaf de lancering is de vernieuwde Clio naast de gewone uitvoeringen in drie sportieve versies verkrijgbaar: Als Clio GT en als Clio Renault Sport in de versies 'Luxe' en 'Cup'. Meer informatie over deze uitvoeringen vindt u in de desbetreffende artikelen. De vernieuwde Renault Clio wordt eind april gelanceerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer