Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Renault Clio Gordini RS – Beroemde strepen

De tweede moderne Gordini-incarnatie van Renault is klaar. Zijn strepenpak zit de Clio ‘Gordini’ RS als gegoten.

Amédée Gordini was een tovenaar die gewone Renaults transformeerde in zinderende sportwagentjes. Alleen al met zijn R8 Gordini verdiende hij een plaats in de Franse geschiedenisboeken.

Na jaren van stof vergaren, heeft Renault beslist de beroemde ‘Gordini’-naam opnieuw op te duikelen, in de vorm van een badge op enkele modellen. De eerste om de Gordinibadge nieuwe stijl te dragen, was de Twingo RS.

Voor het tweede model, past Renault dezelfde filosofie meer. Je herkent de Gordini aan zijn carrosserie in Malta blauw, en zijn opvallende dubbele strepen. Binnenin krijg je meer luxe: leder, zwarte glanslak en metaalkleur om het interieur op te waarderen, en onder meer het Carminat TomTom navigatiesysteem en automatische airco.

Mechanisch is er geen verschil tussen de RS en de Gordini RS. Dat betekent een 2.0 zestienklepper die verslaafd is aan hoge toerentallen. Hij tekent voor 201 pk en 215 Nm koppel. De prestaties zijn identiek, en laat dat nu net zijn waar we ons vragen bij stellen. Gezien de achtergrond van de beroemde naam, moet een Clio Gordini RS dan niet de verbeterde versie zijn van de Clio RS?

Vanaf juni is hij verkrijgbaar, maar het is nog even wachten op de definitieve prijs. Een gewone Clio RS kost 22.200 euro. Voor de Twingo Gordini RS rekent Renault 2.000 euro extra bovenop de prijs van de Twingo RS. Het lijkt logisch dat je hetzelfde mag verwachten voor de Clio Gordini RS.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer