Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Range Rover Sport SVR – Vooral snel, heel snel

Land Rover is de 4x4-specialist bij uitstek, maar kon de armada aan AMG- en M-SUV's van Mercedes en BMW niet langer aanschouwen. Het komt daarom met een eigen antwoord: de Range Rover Sport SVR. Fijngeslepen op de Nürburgring.

De Range Rover Sport SVR is net voorgesteld op het Pebble Beach concours in Californië. Met 550 pk uit een 5.0 V8 compressor is dit de krachtigste Range tot nu. Hij heeft slechts 4,7 seconden nodig om 100 te halen. Bij 260 km/u grijpt de snelheidsbegrenzer in. Bij tests op de Nürburgring haspelde hij zijn snelste rondje af in 8 minuten en 14 seconden, wat indrukwekkend is voor zo'n tweetonner.

Toch benadrukt het merk dat ook deze Range door 85 cm diep water kan waden en volledige vierwielaandrijving heeft. Volgend jaar komt hij in de handel aan een prijs van naar verwachting om en bij 100.000 euro. (sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer