Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Range Rover Sport – Hij slankt ook af

Op het salon van New York werd zopas de Range Rover Sport onthuld. Deze SUV werd net als zijn grote broer aanzienlijk lichter, zuiniger en dynamischer.

Met het nieuwe aluminium chassis werd de Range Rover Sport 420 kg lichter dan het vorige model en wint daarmee weer aanzienlijk aan dynamiek, prestaties en efficiëntie. Dat dit geen loze woorden zijn, bewees het Britse merk recent al met de nieuwe Range Rover die zich bijzonder lichtvoetig voortbeweegt.

Door de afslankoperatie zou de Range Rover Sport 15% minder CO2 verbruiken en zou het brandstofverbruik in dezelfde mate beperkt worden. Opmerkelijk is dat de SUV toch weer iets langer (+62 mm) werd en ook een grotere wielbasis kreeg, waardoor vooral de passagiers achteraan comfortabeler zitten en makkelijker aan boord geraken.

Evoque Style

De nieuwe Range Rover Sport onderging dus zeker een geslaagde restyling, die hem modernere en scherpere trekken opleveren. Inderdaad, de verwantschap met de populaire Evoque is meer dan ooit duidelijk, maar dat kan enkel als een compliment beschouwd worden. Zoals gewoonlijk verliest Land Rover de efficiëntie niet uit het oog. De mooie silhouet werd namelijk ook gestroomlijnder, waardoor de Cd 8% gunstiger werd en een waarde van 0,34 bereikt.

Voor de aandrijving is er bij de lancering keuze uit twee benzinemotoren en twee dieselmotoren. Buiten Europa krijgt de 5.0 V8 met 510 pk het gezelschap van de 3.0 V6 met 340 pk, die echter bij ons niet in het gamma komt. Het dieselaanbod bestaat voorlopig uit de 3.0 TDV6 met 258 pk en de 4.4 SDV8 met 339 pk, waaraan in 2014 een gloednieuwe dieselhybride gevoegd zou worden.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Range Rover

Klik hier en zoek uw occasie Range Rover Sport tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Range Rover Sport, en een selectie van tweedehandse Range Rover’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer