Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Porsche Cayman S (limited edition) – Gelimiteerd: Porsche Cayman S Design Edition 1

Porsche presenteert een gelimiteerde variant van de Cayman S met de toevoeging Porsche Design Edition 1. De bijzondere stylingkenmerken van deze Porsche Cayman zijn door Porsche Design ontwikkeld.

Met een oplage van slechts 777 exemplaren zal deze Cayman Porsche Design Edition 1 een exclusieve verschijning zijn en blijven. De Porsche Design Studio werd 35 jaar geleden in het leven geroepen door Ferdinand Alexander Porsche. In die tijd is Porsche Design uitgegroeid tot een designstudio met een grote naam. Diverse horloges, sieraden, koffers en andere luxe consumentengoederen worden door Porsche Design ontworpen. De kleur zwart speelt daarbij altijd een belangrijke rol. En dat geldt zeker ook voor de gelimiteerde Porsche Cayman S ´Porsche Design Edition 1´ die speciaal door de designstudio ontworpen is.

Zwart leer en alcantara

Qua uitstraling heeft deze Cayman S extra luxe en klasse. De zwarte lederen en alcantarabekleding sluit naadloos aan bij de verfijnde details in het interieur. Zoals bij de meters in het instrumentenpaneel, waarvan de indeling overeenkomt met die van de chronografen van Porsche Design. Glimmend zwart materiaal kenmerkt de middenconsole, het dashboard en de deurpanelen. Het driespaaks sportstuur, de versnellingspook, de handremgreep en de dakhemel zijn bekleed met griprijk zwart alcantara. Het Porsche-logo is in reliëf aangebracht in de hoofdsteunen.

Sportonderstel

De technische kenmerken zijn al even verfijnd. Onder de met tien millimeter verlaagde carrosserie regelt het Porsche Active Suspension Management (PASM) actief de hardheid van de demping. Voor nog meer rijdynamiek is met een druk op de knop de Sport-modus te activeren. Vijf millimeter brede spoorverbreders en de 19-inch turbovelgen geven de Cayman S ´Porsche Design Edition 1´ een indrukwekkend voorkomen. Dat wordt verder versterkt door de 235/35 ZR 19-banden op de vooras en 265/35 ZR 19-banden achter.

Speciale uitrusting

De standaarduitrusting van de Cayman S ´Porsche Design Edition 1´ omvat onder meer een elegante aktetas met daarin een Flat Six Chronograph-horloge, een zakmes, een zonnebril, een pen en een sleutelhanger - allemaal in het zwart, tot aan het lemmet van het zakmes aan toe, en volledig vormgegeven in de stijl van de auto. Het luxepakket in deze Porsche blijft net zo exclusief als het aantal exemplaren dat er van de Cayman S ´Porsche Design Edition 1´ wordt vervaardigd. Er worden er slechts 777 gebouwd en iedere auto in deze gelimiteerde serie is herkenbaar aan een plaatje op de klep van het handschoenenkastje.

777 exemplaren

De gelimiteerde zwarte Cayman met de exclusieve Porsche Design-uitrusting, inclusief aktetas, zal in Nederland € 96.000,- gaan kosten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer