Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Porsche 911 Turbo – Vorsteiner doet 911 (997) Turbo

Het in Californië gevestigde Vorsteiner lanceert een nieuwe bodykit voor de Porsche 911 Turbo. Wit staat in de Verenigde Staten voor status en hier voor trendy en hip. Twee vliegen in één klap om het nieuwe stylingpakket in deze maagdelijke tint te presenteren.

Wanneer er hier aan iemand wordt gevraagd een Porsche-tuner te noemen, zullen ze onmiddellijk Techart, Hamann of Sportec roepen. Vorsteiner is aan deze kant van de oceaan (nog) niet zo bekend. Met enige geholpen bekendheid weet men vaak wel dat ze zich met auto's van Duitse makelij bezighouden, maar daar houd het dan ook mee op. In Amerika is Vorsteiner echter een begrip als het om getunde Porsche's gaat. Langzamerhand begint ook de Japanse tak meer bekendheid te genieten. Vooralsnog zijn het voornamelijk Duitse modellen die bij de tuner de klok slaan. Een nieuwe bodykit voor de 911 Turbo is daarvan het bewijs.

V-RT Naar eigen zeggen zijn de prestaties van de 911 Turbo door de aerodynamicakit verder verbeterd. Het zogeheten V-RT pakket is uitvoerig getest in de windtunnel en bestaat uit een nieuwe voorspoiler met grotere openingen. De spoilerlip aan de voorzijde is aangebracht voor meer downforce en is gemaakt van carbonfiber. Bovendien is deze verwijderbaar. De vergrote ventilatieopeningen in de flanken zorgen voor 35% meer luchttoevoer naar de motor. Hierdoor wordt de bestaande techniek beter gekoeld. Opvallend aan de kant van het motorcompartiment is dat alle panelen mooi vloeiend in elkaar overgaan. Het oogt heerlijk dik en clean. De immense vleugelspoiler is natuurlijk niet te missen. Bovendien is het, naast de spiegelkappen en wielen, één van de weinige delen die in het zwart is uitgevoerd. De velgen meten overigens een diameter van 20 inch. Een maat kleiner kan ook. Vanaf eind deze maand is de V-RT kit verkrijgbaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer