Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Porsche 911 GT3 RS – Sportiefste straatlegale 911

Porsche brengt de nieuwe 911 GT3 RS aan de start. Hij heeft meer vermogen dan zijn voorganger en is lichter van gewicht. Verder is de Porsche 911 GT3 RS voorzien van kortere overbrengingen en een versterkte carrosserie. Het is met kop en schouders de sportiefste 911 voor straatgebruik.

Porsche kopt volt trots dat dit de 'sportiefste 911 is voor dagelijks gebruik'. En feitelijk gezien kunnen we daar niet omheen. De 911 GT3 RS is straatlegaal, maar het scheelt niet veel of de auto had alleen maar toegelaten mogen worden op een circuit. De auto straalt pure autosport uit door zijn heldhaftige uiterlijk met enorme achtervleugel van carbon en de karakteristieke dubbele eindpijpen van de superlichte titanium uitlaat.

450 pk Onder de motorkap is het puur feest wat de klok slaat. Net als bij de gewone GT3 monteert Porsche in de GT3 RS voortaan een 3.8 liter zescilinder (tegen 3.6 liter voorheen) en ontwikkelt de motor nog eens 15 pk  meer vermogen, wat een totaal van 450 trappelende paarden betekent. Voor de cijferfreaks onder ons: dat is maar liefst 118 pk per liter. De nieuwe Porsche 911 GT3 RS wordt uitsluitend met een handgeschakelde zesversnellingsbak geleverd. De overbrengingen daarvan zijn bewust kort gehouden waardoor de acceleratie sterk is verbeterd, maar enige concessie is gedaan aan de topsnelheid. Porsche doet helaas nog geen uitspraken over de exacte cijfers, maar reken maar dat die wederom indrukwekkend zullen zijn.

PASM Om de sportiviteit van de nieuwe RS-versie te benadrukken, is de auto voorzien van een speciale variant van PASM - Porsches actieve wielophanging - met grotere spoorbreedte voor én achter. Daarom is de carrosserie van de Porsche 911 GT3 RS - door de montage van speciale spatschermverbreders - niet alleen achter breder, maar ook vóór. Aan de voorzijde zijn 9 inch brede velgen gemonteerd met sportbanden in de maat 245/35 ZR 19. Achter zijn banden in de maat 325/30 ZR 19 gemonteerd op 12 inch brede velgen.

Lichter van gewicht De motor is opgehangen in dynamische motorsteunen, waarvan de stijfheid en de demping zich aanpassen aan de omstandigheden. Daardoor vormen motor en carrosserie een zeer stijve eenheid wanneer echt hard wordt gereden. De carrosserie is zodanig aangepast dat de neerwaartse kracht bij hoge snelheden groter is dan bij de 911 GT3 het geval is, wat uiteraard zeer voordelig is bij gebruik van de auto op het circuit. De optimalisering van de auto voor gebruik op het circuit is voor Porsche ook aanleiding om te komen met een speciale lithium-ion-accu die meer dan 10 kg lichter is dan de normaal gebruikte accu.

De Porsche 911 GT3 RS is vanaf heden bestelbaar. De basisprijs bedraagt € 210.150,-. Vanaf januari 2010 staat de nieuwe 911 GT3 RS in de showrooms.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer